Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gelen tebrikler: İlk arayan Aliyev oldu

Halkoylamasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetine Avrupa ve bazı önemli ülkelerden tebrik mesajları gelmemesi dikkat çekti. Erdoğan’ı ilk tebrik eden de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev oldu. Cumhurbaşkanını ardından Katar emiri, Bahreyn Kralı, Tunus lideri, Hamas ve Müslüman Kardeşler grubu tebrik etti. Dışişleri Bakanlığına tebrik mesajı yollayan ülkeler ise sırasıyla Katar, Macaristan, Makedonya, Suudi Arabistan ve Sudan oldu.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi öngören halkoylaması sonuçlandı. Ülkelerden tebrik mesajları gelmeye başladı.

İlk tebrik Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev oldu. Aliyev, “Bu halkoylaması Kardeş ülkemizin tarihinde yeni bir dönem başlangıcı olacak” ifadesini kullandı.

Aliyev’în ardından Erdoğan’ı Katar Emiri Şeyh Temin bin Haman El Tani, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa El Halife, Eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif Merzuki ve Hamas tebrik etti.

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı İhvan da halkoylamasında evet çıkmasından dolayı Türk halkını tebrik etti.

Avrupa ülkeleri, Amerika, Rusya, Çin ve İran gibi ülkelerden henüz bir tebrik gelmemesi ise dikkat çekti.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığına tebrik mesajı gönderen ülkeler ise sırasıyla Katar, Macaristan, Makedonya, Suudi Arabistan ve Sudan oldu.

ulusalkanal.com.tr

Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplanacak Gündem Çavuşoğlu: Vize serbestisinin en kısa zamanda verilmesini bekliyoruz Gündem Anayasa değişiklik teklifi kabul edildi! İşte bundan sonra olacaklar Gündem Sosyal medyaya referandumla ilgili bu görüntüler yansıdı Gündem