Koronavirüs salgınına karşı Türkiye'de önlemler artırıldı

Koronavirüs salgınına karşı Türkiye'de önlemler artırıldı. 17 ülkeyle kara ve hava yolu ulaşımı durduruldu. Deniz ve demir yolu ulaşımlarına da kısıtlama getirildi.

Abone ol

Koronavirüs salgınına engel olmak için alınan önlemlere yenileri eklendi. Bu kapsamda 17 ülkeye sınırlar kapatıldı.

Azerbaycan ile kara ve hava yolu ulaşımı geçici süreyle durduruldu. Türkiye Gürcistan arasındaki Sarp sınır kapısından da yolcu giriş çıkışı yasaklandı.

Virüsün yayılmaya başlamasının ardından 3 Şubat'ta Çin, 23 Şubat'ta İran, 29 Şubat'ta da Irak, İtalya ve Güney Kore ile uçuşlar yasaklanmıştı.

Son olarak da Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç, Bulgaristan ve Hollanda'ya uçuşlar 17 Nisan'a kadar durduruldu.

Bu ülkelerle birlikte Azerbaycan ve Gürcistan'daki Türk vatandaşı öğrenci ve turistler 17 Mart salı günü 24.00'e kadar, 14 gün karantina şartıyla ülkeye dönüş yapabilecekler.

Tahliyelerin Türkiye'den gönderilecek uçaklarla yapılması planlanıyor.

Uçuş yasağı olan ülkelerden gelen yabancılar kara sınır kapılarından da Türkiye'ye alınmayacak.

Ayrıca son 14 gün içinde bu ülkelerden birinde bulunmuş olanların Türkiye'ye girişi de yasak. Türk vatandaşları ise 14 gün gözlem sonuçlara göre gerekirse de karantina altında olacaklar.

Deniz sınırlarında da önlemler artırıldı. Türkiye limanlarına gelen gemilerin 24 saat önce yapması gereken bildirim zorunluluğu 48 saate çıkarıldı.

Gemilerin son gittikleri 10 limana ve bu limanlardan yolcu alıp almadıklarına da bakılacak.

Önlemler kapsamında İran'la kara ve demiryolu, Irak ve Bulgaristan'la da demiryolu ulaşımı durduruldu.

ulusal.com.tr

Koronavirüs turizmi olumsuz etkiledi Gündem AVM'ler koronavirüs nedeniyle açılış ve kapanış saatlerini değiştirdi! AVM'ler kaçta açılacak ve kaçta kapancak? Gündem Diyanet İşleri Başkanlığı: İzin verilmemiştir Gündem Sağlık Bakanı Koca'dan yeni açıklama: Sağlık taramasından geçirildi, şüphelilerin testleri yapıldı Gündem