TSK: 6 hedef imha edildi, 6 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Eruh ve Beytüşebap kırsalına düzenlenen hava operasyonunda 6 hedefin imha edildiğini, Hakkari'de ise 6 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Eruh ve Beytüşebap kırsalına düzenlenen hava operasyonunda 6 hedefin imha edildiğini, Hakkari'de ise 6 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

TSK'nın sitesinde şu ifadelere yer verildi;

Bingöl / Adaklı’da icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarına ait yaşam malzemeleri ele geçirilmiş ve imha edilmiştir.

Siirt / Eruh ve Şırnak / Beytüşşebap kırsalında güvenlik kuvvetlerine saldırı hazırlığındaki terörist gruplar icra edilen hava harekâtı ile etkisiz hale getirilmiştir.

Mardin / Nusaybin’de terör örgütünden kaçan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim olmuştur.

Şanlıurfa / Viranşehir’de bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık yapan bir şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, bombalı araç saldırısında kullanılacağı tespit edilen bir araca el konulmuştur.

Batman / Sason’da icra edilen operasyonda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme (iki kg C4 patlayıcı, 25 kg Amonyum Nitrat, beş silikon, dokuz koli bandı, 5.000 m bobin teli, 200 m elektrik kablosu, 12 elektrik bandı) ve muhtelif yiyecek (beş kg reçel, beş kg ayçiçek yağı, beş kg helva) ele geçirilmiştir.

Hakkâri / Şemdinli’de bir üs bölgesine silahlı saldırıda bulunan altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Diyarbakır / Lice’de bir ev ve eklentilerinde yapılan aramada;

- iki Kaleşnikof piyade tüfeği, 28 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirilmiş,

- tarlada ekili halde bulunan 2.400 kök hint keneviri imha edilmiştir.

Siirt / Eruh’ta icra edilen operasyonda bir el bombası, iki sırt çantası, bir dürbün, muhtelif yaşam ve yiyecek malzemeleri ele geçirilmiştir.

ulusalkanal.com.tr

Filiz için Yunan adalarında da önlem alınmış Gündem Atalay Filiz’i yakalatan dolmuş şoförü konuştu! Gündem İzmir Emniyet Müdürü'nden Atalay Filiz açıklaması Gündem Erdoğan açıkladı; ABD ziyaretini neden yarıda kesti? Gündem