''Yan yana olursak kazanırız''

İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Reza Bıkdelı bögesel sorunların çözümüne ilişkin İran'ın politikasını açıkladı. Büyükelçi Bıkdelı; Ankara, Bağdat, Tahran ve Şam'ın işbirliği yapması halinde ülkelerin parçalanmasının önüne geçileceğini vurguladı.

Abone ol

İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Reza Bıkdelı, Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik'İn sorularını yanıtladı. Büyükelçi, “Türkiye ile yan yana durudursak kaybedenlerden olmayız” mesajını verdi.

Büyükelçi, Ankara, Bağdat, Tahran ve Şam’ın güçlü olması halinde Ortadoğu’da ki istikrarın sağlanacağını vurguladı.

”YAN YANA DURALIM”

"Yan yana durursak kaybedenler arasında olmayız. Kim tek başına kazanacağını düşünürse kaybeder. İran ve Türkiye’nin tek başına kazanması mümkün değil. Ankara, Bağdat, Tahran, Şam güçlü olursa ülkelerin parçalanmasını önüne geçilir. İstikrar sağlanır."

Bıkdelı, İran'da Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüş birliğinin olduğunu belirtti. Büyükelçi bu işbirliğine Batı'nın düşman yaklaştığını vurguladı.

Türkiye ve İran’ın birlikteliğinin kazanacağını ifade eden Bıkdelı, terörün arkasında Batı ülkelerinin olduğunu belirtti.

“TERÖRÜN ARKASINDA BATI VAR”

"Eğer Suriye konusunda Türkiye İran’la yan yanan dursayd ıbugün yaşananlar yaşanmazdı. Etnik ve mezhep kavgalarını kışkırtıyorlar. Yaşanan terörün arkasında onlar var. Bölge halkları bu gerçeği şimdi daha net görmeye başladı"

ulusalkanal.com.tr

Kırmızı kitap güncelleniyor Gündem TSK'dan açıklama! Askere ateş açıldı Gündem Aşura Matemi Gündem 10 işçinin ölümünde yeni gelişme Gündem