Koronavirüse karşı Milli Dayanışma Kampanyası'na büyük destek

Milli Dayanışma Kampanyası başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bize yeteriz Türkiyem” diyerek kampanyanın açılışını yaptı. Bakanlardan 5 milyon liralık destek geldi. Siyasi partiler de bu kampanyaya omuz verdi. İş dünyası “milli dayanışma” için seferber oldu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği Milli Dayanışma Kampanyası, halkın geniş kesimlerinden ilgi gördü. Salgın nedeniyle zor durumdaki vatandaşlara yardım amacı taşıyan kampanyaya ilk olarak hükümet üyeleri, meclis başkanı ile siyasi liderler Devlet Bahçeli ve Doğu Perinçek destek verdi. Liderleri hızla milletvekilleri, belediye başkanları, odalar, yüksek öğrenim, spor ve iş çevreleri izledi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlatılan dayanışma kampanyasını 7 aylık maaşını bağışlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu.

Bakanlardan gelen katkıyı da yine Erdoğan açıkladı.

Bu açıklamanın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter'dan yaptığı açıklamada, 5 maaşını bağışladığını açıkladı. Bahçeli, “Ben sen yok, biz varız. Çetin şartları omuz omuza birlikte göğüsleyeceğiz. Nitekim biz Türkiye’yiz. Biz Türk milletiyiz. Birlikte çok daha güçlüyüz” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, kendi bağışını İstanbul ve Ankara Belediyelerine yaptığını açıkladı. Dayanışma kampanyasına karşı olmadığını belirten Akşener, “Bakanlar ve Milletvekilleri bağış yapabilirler. Bu millet büyük millet bir dilim ekmeğini paylaşır.” dedi.

Erdoğan'ın milletvekillerinden dayanışmaya destek çağrısına yanıt, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'tan geldi. Şentop, kampanyaya 5 maaş bağışla katıldığını belirtti. Milletvekillerinden de peş peşe bağış açıklamaları geldi.

İş dünyasından kampanyanın ilk destekçilerinden biri “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” etiketini paylaşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu oldu. TOBB olarak 10 milyon lira destek sunacaklarını kaydetti. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle de Milli Dayanışma Kampanyası'na, TİM ailesi olarak 15 milyon TL katkı sunacaklarını duyurdu.

Spor camiasından da ilk bağışlar gelmeye başladı. Fenerbahçe Spor Kulübü, 5 milyon TL ile Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz de 500 bin TL ile kampanyaya katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş, 12 bin TL olan maaşını bağışladığını açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK üyeleriyle Milli Dayanışma Kampanyası'na birer aylık maaşlarıyla destek verdi.

Sosyal medyada yardım çalışmalarıyla öne çıkan sanatçılardan Haluk Levent de 30 bin TL katkı sunacağını duyurdu.

İstanbul Ticaret Odası, 5 milyon TL destek gönderirken, İş insanları derneği MÜSİAD ve ASKOM da üyelerine destekleme çağrısı yaptı.

ulusal.com.tr

Bugün evde kalarak yarını kurtaracağız... Gündem Türkiye’de koronavirüs sessizliği sürüyor Gündem CHP-HDP- Davutoğlu ve FETÖ'den karşı kampanya Gündem MEB cerrahi maske makinesi üretti Gündem