MSB duyurdu: Türk ve Rus askeri heyetleri İdlib için toplanıyor

Ankara’daki Rus askeri heyeti iki günlük temaslarını bugün de sürdürecek. Türk-Rus askeri heyetleri Milli Savunma Bakanlığı‘nda İdlib ve Suriye’deki son gelişmelere ilişkin istişare yapacak.

Abone ol

Ankara ve Moskova bölgesel krizlere ilişkin diplomatik temaslarını sürdürüyor.

Rus askeri heyeti Eylül ayındaki ikinci temaslar için dün Ankara’ya geldi. Askeri heyetin iki günlük Türkiye ziyaretinin ilki Dışişleri Bakanlığı’na olmuştu. Bakanlıktaki toplantı genel müdürlük seviyesinde yapıldı. Libya ve Suriye’deki son durum masaya yatırıldı.

Bugün ise temasların askeri ayağına ilişkin bir toplantı Milli Savunma Bakanlığı’nda yapılacak. Bakanlıktan yapılan açıklamada “İdlib'deki gelişmelerle sahadaki son durumun ele alınacağı bir toplantı yapacak” ifadelerine yer verildi.

Birleşmiş Milletlerin 2254 Sayılı kararının ön gördüğü Suriye Anayasa Komitesi çalışmaları gündem maddeleri arasında yer alacak. İdlib’de 26’ncısı yapılan Türk-Rus ortak devriyelerinin güvenliğinin nasıl sağlanacağı da görüşülecek. Bölgede koordine şekilde neler yapılabileceği ele alınacak.

MSB’deki toplantının öğle saatlerinde yapılması bekleniyor.

ulusal.com.tr

BMGK'dan Libya kararı Gündem 153 PKK’lı terörist teslim oldu Gündem Erdoğan'dan telefon diplomasisi Gündem Kadir Şeker'in yargılandığı davada yeni gelişme! İstenen ceza belli oldu Gündem