Cerattepe'deki maden faaliyetlerine durdurma kararı

Artvinli yurttaşların Cerrattepe’de çevre katliamına karşı yürüttüğü mücadele sonuç verdi. Artvin’den Ankara’ya gelen heyetin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede hukuki süreç tamamlanana kadar maden şirketinin faaliyetleri durdurması kararı alındı. Konuya ilişkin açıklama yapan Davutoğlu, "Maden işletmesi durdurulacak” dedi ancak AKP’de rahatsızlık yaratan eylemlere de izin verilmeyeceğini söyledi

Abone ol

Artvin Cerattepe'de madencilik faaliyetlerine karşı halkın yürüttüğü mücadele ilk sonucunu verdi. Çalışmaların durdurulması kararı alındı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin heyetini bugün Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Davutoğlu'nun kabul ettiği heyette, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve Genel Sekreter Bedrettin Kalın, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AKP ve CHP Milletvekilleri, AKP, CHP ve MHP İl Başkanları, Artvin Ticaret Odası Başkanı, Memur-Sen İl Başkanı, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden öğretim üyeleri yer aldı.

Basına kapalı yapılan ve 2 saat süren görüşmede, hukuki süreç tamamlanıncaya kadar Cerattepe bölgesinde maden şirketinin faaliyetlerinin durdurulmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Artvin Belediyesi’nin Facebook hesabından şu mesaj paylaşıldı:

Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan Artvin halkına sevindirici haber. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Maden Şirketinin Artvin Cerattepe'deki çalışmalarını Hukuki Süreç bitene kadar durdu.

Artvin Heyetiyle yaklaşık 2 saat süren toplantıda Artvin’le İlgili bilgiler Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğluna aktarıldı ve şuanda Çankaya Köşkünde Sayın Bakanlarla toplantı devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ istifa etti Gündem İstanbul için saldırı uyarısı Gündem Ümit Kocasakal'dan Artvin Cerattepe açıklaması Gündem HES inşaatında çöp rezaleti! Gündem