ABD'de Black Friday rekoru! Bakın ne kadarlık satış yapıldı

ABD'de "Black Friday" olarak bilinen "Efsane Cuma" indirim gününde Amerikalı tüketiciler sadece online 7,4 milyar dolarlık alışveriş yaptı. Ülke tarihindeki en yüksek online satışın yapıldığı 2. gün olarak rekor kıran Efsane Cuma'da geçen yıla göre online satışlar yüzde 20 artış gösterdi

Abone ol

ABD'de "Black Friday" olarak bilinen "Efsane Cuma" indirim gününde, ülke genelindeki tüketiciler 7,4 milyar dolarlık online alışveriş yaparak bir rekora imza attı.

Amerikan medyasında yer alan ve Adobe Analytics tarafından derlenen rakamlara göre bu yılki Efsane Cuma rekorla kapandı.

7,4 milyar dolarla "Efsane Cuma" kategorisinde tüm zamanların en yüksek online satış rakamına ulaşılan gün, 7,9 milyar dolarlık geçen yılki "Siber Pazartesi" (Cyber Monday) gününün ardından "en yüksek online satışın" yapıldığı 2. gün olarak kayıtlara geçti.

Her geçen yıl online satışların arttığını ortaya koyan Adobe Analytics rakamlarına göre bu yılki online alışveriş oranı geçen yıla göre yüzde 20 artış gösterdi.

Öte yandan sadece cuma günkü tüm online siparişlerin yüzde 39'unun cep telefonlarından yapıldığı aktarıldı.

Efsane Cuma'nın ardından 2 Aralık'taki Siber Pazartesi gününde de 9,4 milyar dolar online satış rakamı ile yeni bir rekorun kırılması bekleniyor.

ABD'de her yıl kasım başından aralık sonuna kadar süren ve "Şükran Günü (Thanksgiving Day)", "Efsane Cuma", "Küçük İşletmeler Cumartesisi (Small Business Saturday)", "Siber Pazartesi (Cyber Monday)", "Noel (Christmas)" ve "Yılbaşı Günü'nü (New Year's Day)" kapsayan tatil sezonunda bu yıl yaklaşık 730 milyar dolarlık perakende satış beklendiği bildirilmişti.

2020 yılı bütçesi komisyondan geçti Ekonomi Yılın son ayı hareketli geçecek! 2020 asgari ücret ve asgari geçim indirimi AGİ ne kadar olacak? 2, 4, 5 ve 12 Aralık kritik tarihler Ekonomi Ali Koç'tan Yapı Kredi açıklaması Ekonomi Emeklilikte yaşa takılanlar EYT'liler ile ilgili son açıklama yapıldı: Bu durumda olanların emeklilik şartları değişsin dersek popülist oluruz Ekonomi