Son dakika! Hükümetten emeklilikte yaşa takılanlar açıklaması! EYT Derneği'nden ilk açıklama

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ne ilişkin basını bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Ağbal, emeklilikte yaşa takılanlar için bütçeden kaynak ayrılıp ayrılmadığına dair bir soru üzerine ise "2020 yılı bütçesi yapılırken mevcut belirlenmiş Kalkınma Planı, Yeni Ekonomi Programı ve mevzuatta tanımlanmış görevler kapsamında giderler oluşturuldu. Dolayısıyla mevzuatta öngörülmeyen herhangi bir konuda bütçeden yeni bir kaynak öngörülmedi." dedi. Hükümetin bu açıklamasına, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) İl Temsilcileri Koordinatörü Alper Özüpak tepki gösterdi. Özüpak, "Mağduriyetimizi görmüyorlar, duymuyorlar. Haklı davamızda mücadeleye devam edeceğiz. Sonuna sonuç alana kadar biz burdayız. Sn Vedat Bilgin in raporu eninde sonunda açıklanacak ve bizde ne oldugunu anlayacağız. Bir gecede gasp edilen hakkımızı yine bir gece de geri alabileceğimizi umut ederek birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye devam edeceğiz" açıklaması yaptı

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ne ilişkin basını bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nin AK Parti hükümetleri tarafından hazırlanan 18'inci bütçe olduğunu anımsatan Ağbal, bunun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içinde hazırlanan ikinci bütçe olma özelliği taşıdığını söyledi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Ağbal, emeklilikte yaşa takılanlar için bütçeden kaynak ayrılıp ayrılmadığına dair bir soru üzerine ise "2020 yılı bütçesi yapılırken mevcut belirlenmiş Kalkınma Planı, Yeni Ekonomi Programı ve mevzuatta tanımlanmış görevler kapsamında giderler oluşturuldu. Dolayısıyla mevzuatta öngörülmeyen herhangi bir konuda bütçeden yeni bir kaynak öngörülmedi." dedi.

Önümüzdeki yılın dış borçlanma hedefine ilişkin soruyu da yanıtlayan Ağbal, Hazine ve Maliye Bakanlığının, 2020 yılı borç yönetim planına ilişkin gerekli açıklamaları yapacağını bildirdi.

EYT DERNEĞİ'NDEN İLK TEPKİ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) İl Temsilcileri Koordinatörü Alper Özüpak, hükümetin EYT açıklamasına tepki gösterdi.

Alper Özüpak, şunları belirtti:

"2020 yılı bütçesinde EYT ye kaynak aktarılmadıgını bakan açıkladı.

Mağduriyetimizi görmüyorlar, duymuyorlar.

Haklı davamızda mücadeleye devam edeceğiz.

Sonuna sonuç alana kadar biz burdayız.

Sn Vedat Bilgin in raporu eninde sonunda açıklanacak ve bizde ne oldugunu anlayacağız.

Bir gecede gasp edilen hakkımızı yine bir gece de geri alabileceğimizi umut ederek birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye devam edecegiz.

Anamızın ak sütü gibi helal olan emekliligimizi geri almak için mücadele eden bütün arkadaşlarımızı derneklerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz

Ankara EYT Dernegi

İstanbul EYT Dernegi

İzmir EYT Dernegi

Bursa EYT Denegi

Kocaeli EYT Dernegi

Gebze EYT Dernegi

Çanakkale EYT Dernegi

BDS (BOLU DÜZCE SAKARYA) EYT Dernegi

Kayseri EYT Dernegi

Eskişehir EYT Dernegi

Bilecik EYT Dernegi

Trakya Çerkezköy EYT Dernegi

Adana Eyt Dernegi

Hak mücadelemiz de desteginizi derneklere sahip çıkarak daha çok ses getirmek elimizde"

ulusal.com.tr

Konut satışları arttı Ekonomi EYT Derneği'nden önemli Gönül Boran Özüpak açıklaması - Son dakika 16 Ekim 2019 Çarşamba emeklilikte yaşa takılanlar haberleri Ekonomi TCMB üye iş yeri komisyon oranlarına üst sınır getirdi Ekonomi Borsa İstanbul banka hisselerinde 'açığa satışı' yasakladı Ekonomi