Gerekçe: MİT mensuplarının tanıklığını yasaklayan hükümler aykırıdır

MİT’in yetkilerini genişleten düzenlemeleri kısmen iptal eden Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararını açıkladı. Anayasa Mahkemesi, MİT mensuplarının görev ve faaliyetlerine ilişkin konularda tanıklık yapmasını yasaklayan hükümlerin adalet ve hak arama özgürlüğünü engellediğini vurguladı.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi, MİT mensuplarının görev ve faaliyetlerine ilişkin hususlarda tanıklık yapmasını yasaklayan hükümlerin adalet ve hak arama özgürlüğünü engellediğini açıkladı.

Anayasa Mahkemesi, MİT’in yetkilerini genişleten düzenlemeleri kısmen iptal eden gerekçeli kararını açıkladı.

Kararın gerekçesinde MİT faaliyetlerinin görev gizliliği ve devletin çıkarları yönünden alenileşmesinde bir sakınca bulunmayan konulara vurgu yapıldı. Bu konularda MİT mensupları ile MİT’te görev yapmış olanların tanıklığına başvurulmasını önlediğine dikkat çekildi.

CHP, MİT kanununun bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması için dava açmıştı. Anayasa Mahkemesi, 30 Aralık 2015’te kanunun bazı hükümlerini kısmen iptal etmişti.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da polise silahlı saldırı Gündem "Anayasa şartlarla sınırlanmaması gerektiğine inanıyoruz" Gündem Şırnak'ta 1 polis şehit Gündem MHP Genel Başkanı Bahçeli'den HDP açıklaması Gündem