Kılıçdaroğlu: Sosyal dokumuz bozulabilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mülteci krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Avrupa Birliği ile varılan mutabakatı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Türkiye Avrupa Birliği'nin toplama kampı olmamalı" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'dan Malatya'ya giderken uçakta kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Avrupa Birliği ile mülteciler konusunda yürütülen müzakerelerin sorulduğu Kılıçdaroğlu'na, varılan mutabakatı eleştirdi.

CHP Lideri, "Bırakın 3 milyar Avro'yu Avrupa Birliği ülkeleri 13 milyar Avro da verse, Türkiye toplama kampına dönüşmeyi kabul etmemeli. Biz bunu kabul edemeyiz" dedi.

Kılıçdaroğlu "AB ülkeleri, 'biz parayı verelim, siz Suriyeli'leri barındırın' diyor. Bu kabul edilebilir değil. Ayrıca etik bir öneri de değil" siye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "3- 4 yıl sonra yer altı dünyası güçlenebilir. Uyuşturucu ticareti ve kullanımı yaygınlaşabilir. Sosyal dokumuz bozulabilir" uyarısında bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu'ndan Dilek Doğan açıklaması Gündem CHP ve HDP kol kola: Savaşa karşı bir araya geleceğiz Gündem Tahir Elçi'ye 7,5 yıla kadar hapis istemi Gündem Erdoğan'dan PKK/PYD mesajı Gündem