3. Nükleer santral İğneada'ya

Türkiye'de yapılacak üçüncü nükleer santralin yeri belli oldu. Nükleer Santral için, Marmara bölgesinin ekolojik anlamda en zengin bölgelerinden biri olan İğneada seçildi. Santralin, Avrupa'nın en büyük longoz ormanlarının bulunduğu milli parkın yakınına kurulması bekleniyor.

Abone ol

Türkiye'de yapılacak üçüncü nükleer santrali için düğmeye basıldı, yer tespiti yapıldı. Açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun'dan geldi.

Alaboyun nükleer santralin Kırklareli'nin İğneada ilçesinde yapılmasının planlandığını söyledi. Anadolu Ajansı'na konuşan Alaboyun, firmalarla görüşmelerin devam ettiğinin de altını çizdi.

Alaboyun, Amerikalılar ve çinlilerle mutabakat imzaladıklarını da belirtti. Santrale, Japonların da ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

Santralin yapılacağı İğneada, Marmara bölgesinin ekolojik anlamda en zengin yerlerinden biri. Öyle ki Longoz Ormanları, toprak yolları, heybetli ağaçları,kuş sesleri, yer yer su birikintileri ve yeşil çayırlarıyla sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da ilgi odağı. Nükleer santral de işte bu doğal zenginliklerin bulunduğu İğneada Milli Parkı’nın yakınlarına inşa edilecek.

Öte yandan, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, 1 Kasım seçimleri için elektrik sistemlerinde alınan önlemlere ilişkin de konuştu. Seçime 10 gün kala tüm izinlerin iptal edileceğini söyledi.

"Spekülasyonlara neden vermemek için yoğun bir çaba içindeyiz. Özellikle planlı bakımlarımızı canlı bakımla minimize etmek istiyoruz. Bir hatta bakım yapılacaksa, 4-5 saat şalteri indiriyorsunuz, orada kabloları, direkleri değiştiriyorsunuz, o hatta elektrik vermediğiniz için yöre halkı elektriğe erişimde güçlük geçiyor. Bunları ortadan kaldırmak için canlı bakım programına geçiyoruz"

ulusalkanal.com.tr

İhracata terör engeli Gündem Kılıç ve Pekin, AİHM Büyük Daire'nin açıklayacağı karardan ümitli: Zafer Türkiye'nin olacak Gündem ABD'ye sert uyarı! Gündem Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı arttı Gündem