Çoklu baro teklifi yasalaştı

Çoklu baro düzenlemesini de içeren kanun teklifinin tüm maddeleri Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Kanun ile avukat sayısı 5 binden fazla olan şehirlerde, en az 2 bin avukatın imzası ile yeni barolar kurulabilecek. Her baro en az 4 delege ile temsil edilecek.

Abone ol

Çoklu baro kanun teklifi Meclis’ten geçti.

Meclis Genel Kurulu’nun çoklu baro mesaisi günlerdir sürüyordu. Çoklu baro düzenlemesini de içeren kanun teklifi üzerindeki görüşmeler cuma günü 13’üncü maddeden devam etti.

02.35’e kadar devam eden görüşmelerde kanun teklifinin tüm maddeleri kabul edildi. Böylelikle çoklu baro kanun teklifi yasalaşmış oldu.

Kanun ile avukat sayısı 5 binden fazla olan illerde 2 bin avukatın imzasıyla baro kurulabilecek. Mevcuttaki barolar bir numaralı baro olarak adlandırılacak. Yeni kurulacak barolar ise tüzel kişilik kazanma tarihlerine göre kuruldukları ilin adına göre numaralandırılacak.

Her baro, başkan ve üç delege olmak üzere 4 kişi ile Türkiye Barolar Birliği’nde (TBB) temsil edilecek. Barolara her 5 bin avukat için ek bir delege hakkı verilecek. Barolar ekim ayının ilk haftası, Türkiye Barolar Birliği ise dört yılda bir aralık ayında seçim yapacak.

Avukatlar mahkemelere, TBB tarafından tarif edilen cübbeyle çıkacak. Kılık ve kıyafet yönünden başka bir zorunluluk getirilemeyecek.

Genel Kurul’da çoklu baro düzenlemesi görüşmeleri devam ederken baro başkanları da Kuğulu Park’taydı. Kanun teklifinin geri çekilmesi için halktan dilekçe topladılar.

Başkanlar ve avukatlar, dilekçelerle Meclis’e doğru yürüyüşe geçti. Meclis önünde toplanan baro başkanlarının dilekçeleri toplu halde vermesi polis tarafından engellendi. Bunun üzerine CHP’li vekiller dilekçeleri teslim edeceklerini belirtti.

Engellemenin ardından grup, Ankara Adliyesi’ne yürüdü. Baro başkanları, adliyede baroya tesis edilen alana da alınmadı. Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, basın açıklaması yaptı.

ulusal.com.tr

Engelli park yeri denetiminde 37 araç trafikten men edildi Gündem Meclis'te Uygur provokasyonu: İyi Parti'nin Uygur önergesine HDP ve CHP destek verdi Gündem Evlat nöbetine bir aile daha katıldı Gündem Çavuşoğlu İngiltere ile anlaşmada son durumu aktardı: "Anlaşma çok yakın" Gündem