Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi: Uçağın düşmesiyle Türkiye, Suriye masasının dışına çıkarıldı

Cumhurbaşkanlığı ve hükümet kulislerini aktaran Abdülkadir Selvi, Rus uçağının düşürülmesiyle Türkiye'nin ortadoğu denkleminin dışına çıkarılmak istendiğini belirtti. Selvi, Ankara'nın buna karşı Rusya ile ilişkileri normalleştirip Suriye masasına dönmek istediğini ifade etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı ve hükümet çevrelerindeki tartışmaları kamuoyuna aktaran Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, Rus uçağının düşürülmesinden sonra Türkiye içine düştüğü zor durumu ve seçeneklerini kaleme aldı.

Uçağın düşmesinin Türkiye dışında herkese yaradığını belirten Selvi, büyük oyunun Suriye ve Irak'ın konuşulduğu pazarlık masalarında oynandığını ifade etti. Selvi, Ankara'nın denklem dışına itildiğini vurguladı.

"ASIL TUZAK PAZARLIK MASASINDA: Düşen Rus uçağından sonra, Suriye ve Irak'ta tablonun aleyhimize doğru geliştiği belli. Türkiye, Suriye masasının dışında tutulmaya, Irak'tan çıkarılmaya, bölgede ise şehir savaşları ile ablukaya alınmaya çalışılıyor. Asıl hendekler Sur'da açılmadı, asıl barikatlar Cizre'de kurulmadı. Asıl tuzak Suriye ve Irak'ın geleceğinin tayin edildiği pazarlık masalarında kuruluyor."

Hükümetin sorunun kilidini Moskova ile normalleşmeyle açacağını ifaden Abdulkadir Selvi, Suriye masasına dönmenin ancak bu yolla mümkün olduğunu ifade etti.

"NORMALLEŞME ÇABASI: Rusya ile ilişkilerin bozulmasından sonra her şey üstümüze üstümüze geliyor. Kilitlenmenin anahtarı Rusya ile ilişkilerde yatıyor. Ankara, Rusya ile ilişkileri normalleştirip, hızla Suriye masasına dönmenin çabası içinde."

Yeni Şafak Ankara temsilcisi daha önceki yazılarında dile getirdiği Türkiye'ye tuzak kurulması ihtimalini hatırlattı. Selvi, "Rusya değil ama dostumuz olarak gördüğümüz bir yapının işi olduğu yönündeki kuşkularım azalmadı, giderek artıyor" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Sırrı Sakık'a hapis cezası Gündem ABD'nin soğuk savaş dönemine ait dehşet verici gizli savaş planları deşifre oldu! İşte belgeler Gündem Sınırda yakalandılar! Gündem Aydınlık eski GYY İlker Yücel ve Sorumlu Müdür Murat Şimşek beraat etti Gündem