Doğu Perinçek: Kürdistan ABD'nin 'müslüman' İsrail'idir

"Suriye krizinin sonuna gelindi, Amerika Suriye'de kaybetti", "Kürdistan Amerika'nın Müslüman İsrail'idir". Bu kritik değerlendirmeler Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'ten geldi. Perinçek, Rusya'nın Devlet Ajansı Ria Novosti'ye konuştu.

Abone ol

Amerika'nın terör koridoru planını anlattı, bölge ülkelerinin işbirliğine dikkat çekti.

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, Rus Devlet Ajansı Ria Novosti'ye önemli değerlendirmeler yaptı.

Öncelikle Amerika'nın Suriye'de izlediği yolu anlattı Perinçek.

"ABD Suriye’ye karşı kapsamlı bir saldırı örgütledi, yobaz örgütleri Suriye Hükümetine karşı ayaklandırdı, Körfez ülkelerini de seferber etti. Bir dönem Erdoğan Hükümeti de Suriye’yi bölme planlarına alet oldu. ABD, Suriye’de istikrarsızlık yaratarak ülkenin kuzeyinden Akdeniz’e açılan bir koridor yaratmak istiyor."

Vatan Partisi Lideri asıl hedefin Kürdistan etiketi altında bir "Müslüman İsrail" kurmak olduğunu söyledi. ABD'nin hem İran-Arap Körfezi’ne, hem de İpek Yolu’na hükmetmek istediğini belirtti.

Amerika'nın bu projesini ancak Türkiye, İran, Irak ve Suriye'yi karşı tarafa alarak gerçekleştirebileceğini söyleyen Perinçek, Rusya ve Çin'in de bu cephede yer alacağını vurguladı.

Bu proje, Rusya ve Çin’in de çıkarlarına aykırı. Rusya Kürdistan’ın kuruluşunu desteklemez, çünkü böyle bir çizgiye girerse Türkiye, İran, Irak ve Suriye’yi karşısına alır. ABD’nin Suriye’deki askeri varlığı da uzun ömürlü olmayacak, çünkü Rusya, Türkiye, İran, Irak ve kısmen Çin bu varlığa karşı cephe alacaklar.

Doğu Perinçek artık Suriye krizi sonuna gelindiğini son adımların Astana ve Soçi Mutabakatları ile uyumlu ve dikkatle atılması gerektiğinin altını çizdi.

ulusal.com.tr

"Garip" köpek profesyonel okla vurulmuş Gündem Erdoğan'dan MHP ile ittifak açıklaması Gündem Türkiye ile Suriye Tahran’da görüştü Gündem Binali Yıldırım: Karar alana kadar her şeyi konuşuruz Gündem