Belçika yargısı PKK’lıları kolladı! Vatan Partisi'nden tepki

Belçika, PKK’ya kol kanat gerdi. Belçika Soruşturma Dairesi 36 PKK’lının Ceza Mahkemesi’ne sevkine yönelik talebi reddetti. Federal Savcılık tarafından başlatılan ve 2010 yılından bu yana süren soruşturmada yetkili Soruşturma Dairesinin kararına Dışişleri Bakanlığı ve Vatan Partisi’nden sert tepki geldi. Dairenin verdiği kararın uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Abone ol

Belçika Soruşturma Dairesi, 36 PKK’lının Ceza Mahkemesi’ne sevkine yönelik, Federal Savcılığın talebini reddetti.

Belçika Federal Savcılığı tarafından başlatılan ve 2010 yılından bu yana süren soruşturmada yetkili Soruşturma Dairesi terörist yetiştiren ve sevk eden 36 PKK’lının yargılanmasına karşı çıktı.

Belçika’nın PKK’lılarla ilgili verdiği bu karara Dışişleri Bakanlığı ve Vatan Partisi’nden tepki geldi.

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, karar PKK terör örgütünün bugüne kadar Belçika’da rahatça faaliyet gösterebilmesine imkan sağlayan zihniyetin yeni bir ürünü olarak değerlendirildi.

Kararı kınayan Bakanlık açıklamasında, yetkili Belçika yargısından gecikmeksizin yanlışın düzeltilmesi istendi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz de Belçika yargısının Uluslararası hukuku çiğnediğinin altını çizdi.

Belçika üye olduğu Avrupa Konseyi’nin Terörizmin Önlenmesi Sözleşmesini yerine getirmedi. Kararın Türkiye’nin toprak bütünlüğüne açık tehdit olduğunu söyleyen avukat Mehmet Cengiz, Hükümet ve Dışişleri Bakanlığı’na çağrı yaptı.

Haber: Emek Kaynak

Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr

TSK: IŞİD saldırısında 1'i ağır 3 asker yaralandı Gündem Talat Paşa Komitesi yeni Başkanı Emekli Tümgeneral Ali Erdinç: Talat Paşa Komitesi dünyaya açılmalı Gündem Tuğba Hezer Öztürk hakkında yakalama kararı çıkarıldı Gündem Ferhat Encu tutuklandı Gündem