Musul Operasyonu'nda 9. gün

Musul operasyonu dokuzuncu gününde... Irak ordusu Kayyara bölgesinde 13 köyü daha IŞİD'ten temizledi. Çatışmalarda 157 IŞİD militanı öldürüldü. Amerika öncülüğündeki koalisyon güçleri bir hafta içinde 136 IŞİD hedefinin vurulduğunu açıklandı. Kerkük'te ise dört IŞİD militanı kentin farklı bölgelerinde intihar saldırısı düzenledi. Bu arada Rutbah IŞİD'ten temizlendi, Sincar bölgesinde ise çatışmalar sürüyor.

Abone ol

Irak'ın Musul kentini IŞİD'ten kurtarma opersyonu 9. gününde..

Irak ordusu, Kayyara bölgesinde 13 yerleşim yerini daha ele geçirdi. Böylelikle 120 kilometrekarelik alan IŞİD'ten temizlendi. Operasyonlarda 157 militan öldürülürken 21 bomba yüklü araç imha edildi.

Kısa süre önce Karakuş'a operasyon başlatan Irak ordusu kentte kontrolü tamamen sağladı. Arama tarama faaliyetleri ise devam ediyor. Ordu birlikleri Hamdaniyye kazası yakınlarındaki Keremlis beldesine yönelik operasyon başlattı.

Türk topçusunun desteğiyle Başika'yı ele geçiren peşmerge, kentin tamamen temizlenmesine yönelik operasyon başlattı.

Amerika öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bir hafta içinde 136 IŞİD hedefini vurduğu açıkladı. Ancak Irak ordusu, koalisyon güçlerinin verdiği hava desteğinin yeterli olmadığını belirtiyor. Irak ordusundan Tuğgeneral Velit Mecit, "Bizi desteklemeyeceklerdi ise baştan söyleselerdi" dedi.

Peşmerge ise yayınladığı bir açıklamada "koalisyonun hava desteğinin geçmişteki kadar kararlı olmadığı" vurgulandı.

Birkaç gün önce Kerkük'e saldıran ve saklanan dört IŞİD'li militan, kentin farklı bölgelerinde eş zamanlı intihar saldırısı düzenledi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Anbar'ın Rutbah kenti IŞID'ten temizlendi. Ancak Sincar bölgesinde çatışmalar sürüyor.

Birleşmiş Milletler, Musul operasyonunun başlamasından bu yana 7 binden fazla kişinin yerlerinden edildiğini duyurdu.

ulusalkanal.com.tr

Köpekbalığı inek yedi Dünya Pakistan'da terör saldırısı: Onlarca ölü ve yaralı var Dünya 'ABD Kongresi'nde Esad'a suikast düzenlenmesi önerildi' Dünya Çin'de büyük patlama! Çok sayıda yaralı var Dünya