Kılıçdaroğlu: Tezkere Esad'ı hedef alıyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'ten geçen Irak ve Suriye tezkeresinin IŞİD'i değil Esad'ı hedef aldığını belirtti. Türk askerinin yabancı ülke topraklarına girmesini istemediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Başka toprağa asker girmesi savaş anlamına gelir" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis Genel Kurulu'nda 297 oyla kabul edilen Irak ve Suriye tezkeresini değerlendirdi.

Milliyet Gazetesi'ne konuşan Kılıçdaroğlu, tezkerenin IŞİD'e değil Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı olduğunu belirtti.

"Türkiye askerinin yabancı bir ülkenin topraklarına girmesini istemiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, IŞİD’le mücadelede net bir tavır takınması gerektiğini söyledi.

Kılıdaroğlu, Genelkurmay Başkanlığı'nın tezkere konusunda yalnızca hükümete brifing vermesini de eleştirdi, "Eğer gerçekten bu milli bir sorunsa, Genelkurmay’ın siyasi partilere de brifing vermesi lazım." dedi.

Kılıçdaroğlu, başka toprağa asker girmesi savaş anlamına geldiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye obüs toplarıyla vurdu! Gündem Bayramda nasıl beslenmeli? Gündem AB ilerleme raporundan ilk sızıntı Gündem Yakalama kararı kaldırıldı! Gündem