Gaz bombası Kosova Meclisi'nin vazgeçilmezi haline geldi

Gaz bombası Kosova Meclisi'nin vazgeçilmezi haline geldi. Sırbistan ile yapılan anlaşmayı protesto eden Milletvekili Donika Kada Buyuri, Meclis çalışmasını engellemek için yine göz yaşartıcı gaz fırlattı.

Abone ol

Kosova’da meclis çalışmalarını engellemek amacıyla, bir ay boyunca salona farklı zamanlarda iki kez göz yaşartıcı gaz atan muhalefet milletvekilleri, dün de aynı yönteme başvurdu.

Meclisin girişinde geniş güvenlik önlemi alınmasına rağmen muhalefet, salona yine göz yaşartıcı gaz atmayı başardı. Bu sefer göz yaşartıcı gaz, Kosova’nın Geleceği Birliği Partisi’nin milletvekili Donika Kadaj tarafından atıldı.

Milletvekilleri ile Bakanlar ve Meclis Başkanının toplantıyı yönettiği bölüm arasında güvenlik mensupları adeta etten duvar ördü.

Bu arada muhalefet ile iktidar milletvekilleri arasında arbede yaşandı. Gaz ve arbede nedeniyle genel kurul toplantısına ara verildi.

Meclis binası önünde protesto gösterilerini sürdüren muhalefet yanlıları, meclis içerisinde yaşanan gerginliği duyunca meclis binasına molotof kokteyli fırlattı.

Atılan Molotof kokteyli sonucunda Meclis avlusunu alevler kapladı. Polis ise protestocu gruba göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

1 kişi yaralandı, çok sayıda kişi gözaltına alındı

ulusalkanal.com.tr

Meksika'ya tayfun uyarısı geldi Dünya Suriye ordusu 100 teröristi öldürdü Dünya Almanya'da kriz büyüyor! Sınır dışı edecekler! Dünya Kılıçlı saldırının ardından 30 okula yapılan tehdit nedeniyle öğrenciler okula gitmedi Dünya