ABD, Erdoğan'ın korumalarına silah satışını yasakladı

Amerika, Washington’da PKK/PYD’lilerle kavga eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın korumalarına yeni bir yaptırım kararı daha aldı. ABD Senatosu Tahsisat Komisyonu, Amerika’nın Erdoğan'ın korumalarına silah satışının yasaklanmasını öngören tasarıyı onayladı

Abone ol

ABD, Erdoğan’ın korumalarına silah satışını yasaklıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile 16 Mayıs’ta yaptığı görüşme sonrası Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği konutuna gitmişti. Konut önünde Erdoğan’ın korumaları ile PKK/PYD’liler arasında arbede yaşanmıştı.

İçinde Erdoğan’ın korumalarının da yer aldığı 19 kişinin suçlandığı iddianamenin kabul edilmesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı.

ABD'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarına silah satışının yasaklanmasını öngören tasarı onaylandı. Kararı, ABD Senatosu Tahsisat Komisyonu aldı.

Olaya ilişkin duruşma ise Çarşamba günü Washington’da yapıldı. Kavgaya karışan iki tutuklu sanık Sinan Narin ve Eyüp Yıldırım mahkeme salonuna üzerlerinde turuncu renkte hapishane kıyafetiyle çıkarıldı. Sanıkların kelepçeli ve ayakları zincirli halde olması dikkat çekti. Mahkeme iki Türk vatandaşının tutukluluk hallerinin devamına karar verirken bir sonraki duruşma tarihini 10 Ekim olarak açıkladı.

ulusal.com.tr

Belediye başkanına saldırı Gündem Kadına yönelik şiddet vakalarına bir yenisi daha eklendi Gündem İstanbul'da terör örgütü üyelerine ve uyuşturucu satıcılarına operasyon Gündem Amiral Soner Polat yazdı: The Sabancı Univercity! Gündem