'Ahmet Davutoğlu, Meclis başkanı olacak' iddiası

Sözcü gazetesi yazarı Zeynep Gürcanlı, "Davutoğlu, Meclis Başkanı mı olacak?" ifadelerini kullandı

Abone ol

Sözcü Gazetesi yazarı Zeynep Gürcanlı bugünkü yazısında Ahmet Davutoğlu'nun gelecek ay İsmail Kahraman'ın yerine Meclis Başkanı olacağını iddia etti.

Gürcanlı'nın yazısının ilgili bölümü:

AKP'de son dönemde moda deyim "metal yorgunluğu''...

AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından konuşmalarında, toplantında sık sık dile getirilen bu tabir, AKP örgütünde ciddi rahatsızlık yaratmış durumda.

Erdoğan'ın "yolsuzluk yapanlan kenara alacağız" -dikkat buyurun; yargıya havale edeceğiz' değil, 'kenara alacağız'- cümlesi de bu "metal yorgunluğu" söylemine eklenince, AKP'nin içi iyiden iyiye karışmış durumda.

Bu söylem, partide bir şekilde görevden aynlan/alınanların "Fetöcü" ya da "yolsuzluğa karıştı" söylentileriyle karşı karşıya kalma tehlikesini doğurdu.

Başbakanlık görevinden, yine "ansızın" alınan Ahmet Davutoğlu'na, bir şekilde "iade-i itibar" yapılacak; Böylece de, AKP'de "görevinden aynlanlar değersizdir" izlenimi silinecek, "nöbet değişimi" söylemine geri dönülecek.

Bu amaçla, ekimde yapılacak TBMM Başkanlık seçimlerinde, Davutoğlu'nun İsmail Kahraman yerine "Başkan adayı" yapılması gündemde.

Elbette son kararı Erdoğan verecek...

ulusal.com.tr

Cumhuriyet gazetesi davasının 2'nci duruşması başladı Gündem Figen Yüksekdağ için istenilen hapis cezası belli oldu Gündem Nazlı Ilıcak, KKTC vatandaşlığından çıkarılıyor Gündem TGB "Ermeni Soykırımı Çalıştayı" iptal olmazsa Lepsiushaus’a gidecek Gündem