AKP - PKK yasası hazır!

Cumhurbaşkanlığı seçimi virajına PKK'nın desteğini alarak girmek isteyen AKP, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağladığı kolaylıkla açılım yasa tasarısını hazırladı. Kılıçdaroğlu'nun "süreç yasal zemine oturtulmalı" diyerek destek olduğu yasa tasarısı PKK'nın en önemli açılım talebi. Tasarı bir kaç gün içerisinde AKP tarafından Meclis'e gönderilecek. HDP'nin açılım heyeti ise yarın Öcalan'la görüşmek üzere İmralı adasına gidecek.

Abone ol

Amerika'nın yönetiminde AKP-PKK ikilisinin yürüttüğü açılım süreci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yardımı ile yakın zamanda yasal zemine kavuşacak.

Diyarbakır'da 6 Haziran günü yapılan açılım kurultayında açılım süreciyle ilgili 11 madde üzerinde anlaşılmış, açıklamayı açılımın baş koordinatörü Beşir Atalay yapmıştı.

Akp ve Pkk, açılım sürecine CHP'nin de destek olmasını istemişti.

Bu isteği geri çevirmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta Diyarbakır'a gitti, destek mesajı verdi. Sözleri Öcalan ve Atalay'ınkiyle paraleldi.

AKP ve Pkk'ya açık çek veren CHP Genel Başkanı, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun konuyla ilgili açıklamalar yapabileceğine de işaret etmişti.

Dün Beşir Atalay'dan açıklama geldi. Kılıçdaroğlu'nun desteğine şaşırdığının altını çizdi, bakanlar kurulunda imzaya açılan çözüm yasasının 1-2 gün içinde Meclis'e sunulacağını söyledi.

Atalay'ın ardından, "Öcalan ile direkt kendilerinin görüşmeye başladığını" söyleyen İçişleri Bakanı Efkan Ala geçti kameraların karşısına. Atalay'ın sözlerini tekrarladı.

İmralı görüşmelerine katılan siyasilerin dokunulmazlık kapsamına alınacağı iddiası soruldu, Ancak içişleri bakanı yanıt vermekten kaçındı.

CHP'nin destek verdiği açılım yasasına, ortak aday çıkardıkları MHP'den ise tepki geldi. Grup Başkanvekili Oktay Vural yasa tasarısını 'Ahlaksız teklif' olarak değerlendirdi.

Açılıma yasal zemin kurulurken HDP İmralı adasına gitmek için Adalet Bakanlığı'ndan vize aldı. Bir heyet yarın İmralı'ya giderek Öcalan ile açılım yasasını görüşecek. 1 Temmuz'da tatile çıkması beklenen Meclis'in çalışma süresi açılım yasasının yasalaşması için 25 Temmuza kadar uzatıldı.

ulusalkanal.com.tr

Hipokrat yeminini değiştirdi! Gündem Komutanlardan yardım eli! Gündem Bülent Arınç AKP adayını açıkladı Gündem Eski Donanma Komutanı Güner'den çok sert sözler Gündem