İşçi Partisi Mısır'da

İşçi Partisi, Mursi’yi deviren 30 Haziran Devrimi’nden sonra Gazze’de ateşkes görüşmelerinde tekrar Ortadoğu’ya damgasını vuran Mısır’da temaslarda bulundu.

Abone ol

İşçi Partisi, Mursi’yi deviren 30 Haziran Devrimi’nden sonra Gazze’de ateşkes görüşmelerinde tekrar Ortadoğu’ya damgasını vuran Mısır’da temaslarda bulundu. Partinin Uluslararası İlişkiler Bürosu’nun Başkanı Yunus Soner başkanlığındaki heyet, Mısır’da siyasi parti temsilcileri ve basın mensuplarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.

Temmuz ayı sonunda gerçekleşen ziyarette İP heyeti, Mısır parlamentosunda vekile de sahip olan, 1976’da kurulan Tagammu Partisi ile görüştü. Heyet ayrıca, Aydınlık yazarı Samir Amin’in de kurucusu olduğu Mısır Sosyalist Partisi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Mısır Devrimi, Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi’nin politikaları, Batı Asya ve Kuzey Afrika’da etnik ve mezhepsel bölünme tehditlerinin ele alındığı görüşmeler sonrasında taraflar, ilişkileri sağlamlaştırmayı ve özellikle Büyük Ortadoğu Projesi’ne karşı ortak mücadele etme dileğini dile getirdi.

İP heyeti, ziyaret esnasında Mısır basını ile de görüşmeler gerçekleştirdi ve özellikle AKP’nin İsrail yanlısı bölücü politikaları hakkında bilgi verdi.

Soner: Mısır bölücü ve gerici emperyalizme karşı müttefik

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan İP Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Soner, “Emperyalizmin gerici ve bölücü politikalarına karşı mücadelede Mısır bölgemizde en önemli müttefiklerimizden biri olabilir. Bu nedenle ziyaretin başlattığı ilişkileri son derece önemsiyoruz ve olumlu görüyoruz” ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Metroyu kaldırdılar Dünya Çin'de felaketin bilançosu artıyor Dünya IŞİD'e karşı birleştiler Dünya Boğazlarını kesip çukurlara attılar Dünya