Amerikancı Temer, Latin Amerika ülkeleri tarafından boykot edildi

Altı Latin Amerika ülkesi Brezilya'da Amerikancı bir darbeyle başkan olan Michel Temer'in konuşmasını boykot etti. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda, Temer konuşma yaptığı sırada Ekvador, Kosta Rika, Bolivya, Venezüella, Küba ve Nikaragua heyetlerinin üyeleri salonu terk etti.

Abone ol

Brezilya'da senatonun sağcı ve Amerikancı bir darbesiyle başkan olan Michel Temer, New York'ta boykot şoku yaşadı.

Amerikancı politikalara ve yönetimlere karşı olan Ekvador, Kosta Rika, Bolivya, Venezüella, Küba ve Nikaragua heyetlerinin üyeleri Temer'in konuşması sırasında salonu terk etti.

Darbeyle başa gelen Michel Temer'e karşı olan bir grup ise Genel Kurul merkezi önünde eylem yaptı.

Amerikancı darbeyle seçimsiz başkan olan Temer, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in yasalara uygun azladildiğini savundu.

Temer, Rousseff’in azledilme süreciyle ilgili "Dünyaya örnek olduk" dedi.

Toplumu yakından ilgilendiren sosyal politikalara da değinen Temer, neo liberal kemer sıkma politikalarını savundu, sosyal harcamalardan kesinti yaparak ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacağını iddia etti.

Brezilya Devlet Başkanı Rousseff'e darbe yapıldığını savunan Latin Amerika ülkeleri, Brezilya ile ilişkilerini azaltma kararı almıştı.

ulusalkanal.com.tr

Akdeniz'den kahreden haber Dünya İran’lı çiftçiler bağbozumu yaptı, mahsüllerini sergiledi Dünya ABD'de polis şiddetini protesto eden sporcuya ölüm tehdidi Dünya Avrupa'daki o ülkeden '15 Temmuz' itirafı Dünya