Caferilerden çarpıcı tespit

Şii din adamı Nimr'i idam etmesine Türkiye’den de tepki geldi. Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, idamın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinin hemen ardından yaşanmasına dikkat çekti ve "Onu zan altında bıraktılar" dedi.

Abone ol

Türkiye’deki Caferiler bölgesel bir krize neden olan Şii din adamı Nimr'i idamı konusunda Suudilere tepkili... Caferilerin Türkiye'deki lideri Selahattin Özgündüz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretine dikkat çekti. Ziyaretin hemen ardından idamın yapıldığını belirten Özgündüz, “Gayri resmi olarak onu da sanki bu olayın parçasıymış gibi zan altında bıraktılar” dedi. Özgündüz, "Türkiye Cumhuriyeti devletine ve devlet başkanına saygısızlıktır" ifadelerini kullandı.

Sputnik'e konuşan Özgündüz'e göre bu durumun tasadüf değil. Selahattin Özgündüz, "Türkiye’yi kendi iç ihtilaflarına ve de İran ile olan ihtilaflarına taraf etme yönünde, bilinçli bir eylemdi diye düşünüyoruz" dedi.

Krizin asıl nedeninin Suudi Arabistan'ın İslam coğrafyasına terör ihraç etmek olduğunu kaydeden Özgündüz, "Türkiye'nin de terörün mağduru olan bir ülke olarak terörizmden yana olmaması beklentimizdir" dedi. Caferi lider "mezhep çatışmalarına hiçbir zaman taraf olmadıklarını ve bundan sonra da olmayacağız" diye de ekledi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan o muhtarı sildi! Gündem Göçmen kaçakçıları 'finans sistemi' kurmuş Gündem Lahmacunda bir dönem kapandı! Cezası 14 bin 700 TL Gündem Polise bombalı saldırı! Gündem