Economist'ten çok çarpıcı yazı

İngiliz dergisi Economist bugünkü sayısında, "Türkiye ve Kürtler" başlığı altında önemli bir yazı yer aldı. Açılım sürecinin batağa saplandığı belirtilen makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çizgi değiştirdiği ve Türkiye'nin milliyetçileri arasında yeni dostlar aradığı kaydedildi.

Abone ol

İngiltere'de haftalık yayın yapan Economist dergisinde, "Türkiye ve Kürtler" başlıklı dikkat çeken bir makale kaleme alındı.

Makalede açılım sürecinin batağa saplandığı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çizgi değiştirdiği kaydedildi. İmzasız makalede, Erdoğan'ın, Türkiye'nin milliyetçileri arasında yeni dostlar aradığı vurgulandı. Milliyetçilerin Irak ve Suriye tezkeresine güçlü destek verdikleri ve aralarında Erdoğan'ın uzun zamandır kontrolünde olan generallerin de olduğu belirtildi. makalede "Türkiye Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in şahin açıklamaları rastlantı olmasa gerek" ifadesi kullanıldı.

Ekonomist Dağlıca'daki PKK mevzilerine yapılan hava saldırısı ve Türk Ordusunun PYD'yi "terörist" olarak nitelendiği açıklamaları da hatırlattı.

Economist dergisi, PKK'yı Amerika'nın potansiyel müttefiki olduğunu kaydetti. Buna, gerekçe olarak Suriye ve Irak'ta IŞİD ile çatışmasıgösterildi.

ulusalkanal.com.tr

İran'dan çok sert uyarı: Yoksa müdahale ederiz Dünya Almanya yalanladı: Bunun sorusu bile olmaz Dünya ABD'den açıklama: İlk kez doğrudan görüştük Dünya BM'de Türkiye için kritik gün! Dünya