Yazdığı çocuk kitabında skandal ifadelere yer veren Musa Dinç tutuklandı

Cinsel içerikli ifadelerle kaleme alınan "Gül ve Düşün" çocuk masal kitabı büyük tepki topladı. Aile Bakanlığı kitapla ilgili muzır ve müstehcenlik yapıldığı kararını aldı. Milli Eğitim Bakanlığı kitaba onay vermediğini duyurdu. Vatan Partisi Öncü Kadın ve Cumhuriyet Kadınları Derneği de konuyu yargıya taşıdı. Kitabın toplatılması ve yazar hakkında soruşturma açılması istendi. Gözaltına alınan Musa Dinç, yazdığı çocuk kitabında müstehcen ifadeler bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Abone ol

İçerisindeki skandal ifadelerle gündem olan "Gül ve Düşün" çocuk masal kitabına tepkiler çığ gibi..

Kitapta "En iyisi tecavüz!", "Boz Ayı’nın da bakireliği son bulmuş", "Bekaretim gitti, namusum beş paralık oldu!" gibi çirkin ifadelere yer verildi. Bir masal kitabında böylesine müstehcen ifadelerin yer alması büyük tepki topladı.

Kitabın yazarı Musa Dinç, kullandığı ifadeler için "Eğer rahatsızlık verdiyse özür dilerim" dedi. Yazar Musa Dinç, yazdığı çocuk kitabında müstehcen ifadeler bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı kitabın MEB onaylı olmadığını söyledi. Aile Bakanlığı da kitapla ilgili muzır ve müstehcenlik kararı aldı.

Vatan Partisi Öncü Kadın, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Memur Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen kitap ve yazar Musa Dinç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başvuruyu Öncü Kadın adına Merve Ayvalı, CKD adına ise GYK üyesi Melek Güvenç yaptı. Suç duyurularında kitabın toplatılması, satışının durdurulması ve yazarı hakkında müstehcenlik suç işlemeye tahrik suçundan soruşturma açılması istendi. Kitaptaki ifadelerin çocukların psikolojisini olumsuz etkilediği vurgulandı.

Soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dinç’i evinde gözaltına aldı.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen yazar, ‘çocuk, hayvan, ölmüş insan bedeniyle ilgili üretilen müstehcen yayınları yayınlamak’ suçlamasıyla tutuklandı.

ulusal.com.tr

Dışişleri Bakanlığı'ndan AB'ye yanıt Gündem TGB’den açıklama: “Sevr Uşağı HDP Kapatılsın” Gündem Abdullah Ağar: “Türkiye’nin parçalandığı bir paylaşım modeli var" Gündem Ankara'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı belli oldu. İşte ayrıntılar... Gündem