İran'dan Fırat Kalkanı yorumu

İran Meclis Başkanı danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, TSK’nın Fırat Kalkanı operasyonu, bölgedeki son gelişmeleri ve 15 Temmuz darbe girişimini Ulusal Kanal'a anlattı. Fırat Kalkanı operasyonunu terörizmle mücadele kapsamında olumlu bir adım olarak değerlendiren deneyimli Abdullahiyan, darbe girişiminin arkasında da Amerikanın olduğundan emin olduğunu söyledi.

Abone ol

İran meclis başkanı Ali Laricani’nin Dışişleri Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bölgede yaşanan son gelişmelere ilişkin Ulusal Kanal’ın sorularını yanıtladı.

Abdullahiyan,Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Fırat Kalkanı operasyonunu olumlu bir adım olarak değerlendirdiklerini belirterek, Suriye yönetimi ile koordine olunmasının gerekliliğine dikkat çekti.

İran Eski dışileri bakan yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bölgede terörün bitirilmesine giden yolun Amerika koalisyonundan değil, bölge ülkelerinin birlikteliğinden geçtiğini ifade etti.

Ankara ve Tahran’ın stratejik birlikteliğine vurgu yapan İran Meclis Başkanı danışmanı, İki ülkenin Suriye meselesindeki bakış açılarının son dönemde birbirine yakınlaştığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin çarpıcı ifadeler kullanan Abdullahiyan, darbe girişiminin arkasında Amerika’nın olduğunu net bir dille ifade etti. Darbe girişimi sonrası bölgeye yansıyan birlik havasının daha da ilerlemesi gerektiğine dikkat çekti.

Haber/Kamera: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr

ABD’de roket patladı Dünya İsrail´de bir ilk Dünya Minsk-Milano seferini yapan uçağa bomba ihbarı Dünya Rus öğrencilere Türkiye'de eğitim görmeleri konusunda konulan yasak kaldırıldı Dünya