Erdoğan koalisyon tutumunu net bir şekilde ortaya koydu: Dışarıdan destekli azınlık hükümeti...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Çin Halk Cumhuriyeti ziyareti dönüşünde önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, koalisyon çalışmalarıyla ilgili tutumunu ilk kez net bir şekilde ortaya koydu, "partilerin dışarıdan destek vermesi suretiyle oluşturulacak bir azınlık hükümeti ülkeyi seçime götürebilir" dedi. Erdoğan, terörle mücadele ve Kürt koridoru konularında da mesajlar verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, koalisyon hükümeti konusunda ilk kez tavrını açık olarak ifade etti.

4 partili seçim hükümetine karşı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "dışarıdan destekli seçim hükümeti olur" dedi.

"Benim karşı olduğum kalıcı azınlık hükümetidir. Seçime götürmek kaydıyla bir azınlık hükümeti pekala mümkündür. Kendisine görev verilen bir partiye diğer bir partinin veya partilerin dışarıdan destek vermesi suretiyle oluşturulacak bir azınlık hükümeti ülkeyi seçime götürebilir."

Erdoğan terörle mücadele konusuna ilişkin de değerlendirmeler yaptı. "Ne yazık ki çözüm sürecini istismar edenler çıktı. Bedelini son yapılan seçimlerde ağır ödedik" dedi. Bunun yanında Suriye'nin kuzeyinde PYD eliyle kurulmak istenen Kürt koridoruna dikkat çekti.

"İşte şimdi Kuzey Suriye’de olan da yine tek devlete karşı bir girişimdir. Kuzey Suriye’de en doğudan Akdeniz’e kadar bir koridor oluşturma gayreti içindeler. DAİŞ, Cerablus’ta bu hesapların önünde onlara bir mani teşkil ediyordu, bu nedenle orada bir mücadeleye girdiler. Ancak Türkiye iyi terörist, kötü terörist oyununa müsade etmeyecektir, terörist teröristtir."

Cumhurbaşkanı, PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in "Suriye ordusuna katılabiliriz" açıklamasıyla ilgili de "Ne zaman ki iç savaş başladı Esad Kürtleri yanına çekmek için farklı adımlar attı" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Örgütü'ne tam üye olmak istediğini açıkladı Gündem Dershaneye dönüş yok! Yol haritası belli oldu! Gündem Demirtaş hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili konuştu Gündem PKK karakola 4 ayrı noktadan saldırdı Gündem