Bürokratlardan Bağış'a isyan

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın usulsüz talimatları kendi bürokratlarını bile isyan ettirdi. Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması dosyasına delillere göre; bürokrat Musa Ceylan'ın, "Usulsüzlük yapıyorsunuz. Sizin bu emirlerinizi artık uygulamayacağım" diyerek Egemen Bağış'a rest çektiği iddia edildi.

Abone ol

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanı Musa Ceylan, Bakan Egemen Bağış'a sitem dolusu bir mektup gönderdi. Ceylan, usulsüz uygulamaların başının Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın kendisi olduğunu öne sürdü.

İşte üst düzey bürokrat Musa Ceylan'ın Bakan Egemen Bağış'a e-posta ile gönderdiği mektubun çarpıcı ayrıntıları.

Ceylan'ın iddiasına göre; Egemen Bağış; ihale ile yapılması gereken mal ve hizmet alımı ile personel istihdamı için hukuk dışı talimatlar verdi. Egemen Bağış'ın bu talimatları standart prosedür haline geldi.

Bakanlık kadrolarındaki rehber istihdamları için de KPSS puanı yerine Egemen Bağış'ın talimatıyla usulsüzlük yapıldı. Belirlenen isimler gerekli şartlar sağlanmaksınızın istihdam edildi.

Bakan Bağış'ın talimatlarına büroktat Ceyhan itiraz ediyor. Egemen Bağış ise çarpıcı bir yanıt veriyor.

“Benim önümde bir kaç aylık seçim süreci var; benim ihale falan bekleyecek durumum yok. Sen yapmazsan çeker gidersin, ben başkasına yaptırırım. Bu rehberleri ben "siyasi gündemim" çerçevesinde kullanacağım, benden sonra işten atarsınız”

Bu çıkış üzerine Musa Ceylan, talimatı kısmen yerine getiriyor. Ardından da Bakan'a gönderidği mektupta "talimatları uygulamayacağını" vurguluyor.

“Musa Ceylan - AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanı

Tüm bu nedenlerle, bahsi geçen talimatlarınıza veya benzerlerini hiç bir şekilde uymayacağımı, bu beyanımın istifa etmemi gerektirecek bir durum olmadığını, görevimin başında olduğumu bilgilerinize saygılarımla arz ederim.”

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına, Egemen Bağış'ın talimatlarının üst düzey bürokratlarda rahatsızlık yarattığına yönelik belgelerin de yer aldığı belirtiliyor.

Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan ve ailesinin vakfı mercek altında Gündem Erdoğan'a suçlama Gündem Hükümet istifa eylemlerinde 2. dalga Gündem Türkiye şehidine ağladı Gündem