IŞİD saldırılarında yaralanan YPG'liler Türkiye'de mi tedavi ediliyor?

İngiliz İndependent gazetesi "Türk hastaneleri, bir zamanlar terörist olarak gördükleri yaralılara kapılarını açıyor" başlığı ile önemli bir iddiayı gündeme taşıdı.

Abone ol

İngiliz İndependent gazetesi "Türk hastaneleri, bir zamanlar terörist olarak gördükleri yaralılara kapılarını açıyor" başlığı ile önemli bir iddiayı gündeme taşıdı.

Gazete, IŞİD saldırılarında yaralanan PKK'nın Suriye kolu YPG'li teröristlerin, sınırda elbiselerinin değiştirilerek Türkiye'ye sokulduğu ve hastanelerde tedavi altına alındığını öne sürdü. Gazeteye göre Urfa'daki devlet hastanesinde son 2 ayda tedavi edilen YPG'li sayısı üç yüz.

İngiliz Independent Gazetesi, "Suriye'de Ayn El Arap bölgesinde IŞİD ile savaşırken yaralanan YPG'lilerin Türkiye'de tedavi edildiğini" öne sürdü. Bu dikkat çeken iddia "Türk hastaneleri, bir zamanlar terörist olarak gördüğü Kürt yaralılarına kapılarını açıyor" başlığı ile yayınlandı.

"IŞİD saldırısında yaralanan YPG'li Rohani El Hamu adlı kadın Şanlıurfa'da bir devlet hastanesinde iyileşiyor" ifadelerini kullanan İndependent, militanın Ayn El Arap'a dönerek çatışmalara katılmak istediği bilgisine de yer verdi.

Gazetenin iddiasına göre; YPG'lilere ilk müdahale sınıra yakın bir klinikte yapılıyor. Burada ağrı kesici iğne ve bandaj yapılan yaralılar sivil kıyafet giydirilip Türkiye'ye getiriliyor. Ağır yaralılar Urfa'daki hastanelere götürülüyor. Durumu hafif olanlar ise Suruç'taki çeşitli doktorlara tedavi ettiriliyor. Dikkat çeken detaylardan biri teröristlere Türkiye'ye getirilmeden sivil kıyafetler giydirilmesi yani masum insanlar gibi gösterilmesi.

Hastane kayıtları 'Suriye'den misafirler' olarak yapılan YPG'lilerin bazıları kendi isimlerini bazıları takma isimler kullanıyor. Durumu kısmen iyileşenler hastaneden çıkarılıp PKK'ya ait evlere götürülüyor.

Son iki ayda 300 YPG'linin Türkiye'de tedavi gördüğü öne sürülüyor.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan ABD ve Avrupa'yı hedef aldı! Gündem "Cumhuriyet kadını değersizleştiriliyor" Gündem ''Akacak kan damarda durmaz'' Gündem Su orucu bitti!.. Gündem