4 parti ittifak protokolünü yarın imzalayacak!

AKP ve MHP’nin “Cumhur İttifakı”nın karşısındaki muhalefet bloğunda da ittifak konusunda anlaşma sağlandı. Partilerin ittifak protokolünü Yüksek Seçim Kurulu’na sunacağı son tarih olan 6 Mayıs’a az bir süre kala CHP, İyi Parti, SP ve DP’nin oluşturacağı ittifak için prensipte anlaşma sağlanırken, detaylar üzerinde son görüşmeler de tamamlanıyor. Gelen son haberlere göre CHP grubu yarın 11.00'de Cumhurbaşkanı adayı konusunda grup kararı almak için toplanacak. 4 partili ittifakın protokolü yarın saat 15.00'te genel başkanlar tarafından açıklanacak.

Abone ol

CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti arasında uzun süredir görüşmeler devam ediyordu. Son olarak dün bir araya gelen 4 partinin kurmayları ittifak konusunda son noktayı koydu. İttifak protokolü üzerinde mutabat sağlandı. Resmi açıklamanın perşembe günü yapılması bekleniyor.

4 parti arasında ittifakın ismine yönelik de çalışma tamamlandı. Yapılan görüşmelerde 'Millet' ve 'Demokrasi' isimleri öne çıktı. İttifaka verilecek isim için son kararı ise liderlerin vereceği öğrenildi.

YARIN PROTOKOL İMZALAYACAKLAR

Dört parti yarın saat 15.00'te ittifak protokolü imzalayacak.

İttifak milletvekili seçimleri için oluşturuldu. Cumhurbaşkanlığı yarışındaysa her parti kendi adayını destekleyecek.

İttifak kuracak siyasi partilerin ittifak protokollerini 6 Mayıs'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na sunmaları gerekiyor.

ulusal.com.tr

Siyasi partilerin 24 Haziran hazırlıkları sürüyor Gündem Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanı adaylığı için Antalya’da çalışmalar hızlandı Gündem İçişleri Bakanlığı'ndan 1 Mayıs açıklaması Gündem Doğu Perinçek'ten önemli açıklamalar Gündem