ABD'nin IŞİD bahanesi

Amerika'nın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, PKK/PYD'nin Suriye'nin siyasal oluşumunun bir parçası olması gerektiğini savundu. Fırat'ın Doğusu'na yönelik operasyon için ise "Türklerle iletişim halindeyiz" diyen Jeffrey, IŞİD'i öne sürerek terör örgütüne destek olmaya devam edeceklerini de yineledi. Numan Kurtulmulş'tan Jeffrey'in bu açıklamalarına sert yanıt geldi, "Açıklama kabul edilemez Türkiye'yi de bağlamaz" dedi. Öte yandan teröristlere yönelik operasyonla ilgili bir açıklama da Pentagon Sözcüsü Rob Manning yaptı. Manning ton yumuşattı, "

Abone ol

Fırat'ın Doğusuna olası operasyon, Amerika'yı hareketlendirdi. Washington merkezli Atlantik Konseyi "Amerika'nın Suriye Politikasındaki geleceği" başlığı ile toplandı.

Amerika'nın Suriye Temsilcisi James Jeffrey bu toplantıda PKK/PYD'ye destek söylemlerini yineledi.

Bahane ise yine aynı oldu. Jeffrey, terör örgütünü IŞİD'in yenilgiye uğratılması için desteklediklerini söyledi.

Jeffrey, PKK'nın siyasal anlamda Suriye toplumunun bir parçası olması gerektiğini de savundu.

AKP Genel Başkan Vekili, Amerikalı temsilcinin açıklamalarına sert çıktı.

Jeffrey terör örgütüne destek olmaya devam edeceklerini söylerken, Fırat'ın Doğusu'nda Türkiye ile temas halinde olduklarını da aktardı.

Bu kapsamda bir açıklama da Pentagon'dan geldi. Pentagon, Türkiye'nin kararlılığı karşısında ton yumuşattı.

Pentagon Sözcüsü Rob Manning, daha önce yaptığı açıklamada harekatın kabul edilemez olduğunu söylemişti ama sonrasında yaptığı yazılı açıklamada "Türkiye ile koordinasyon içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Manning, Pentagon'un geçen hafta yaptığı açıklamanın, o günün şartlarına göre olduğunu ancak sahadaki şartların değiştiğini belirtti.

ulusal.com.tr

Pentagon'un tonu yumuşadı Gündem Numan Kurtulmuş'tan miting açıklaması: Her iki liderinde... Gündem Kılıçdaroğlu: Dilin şişecek Gündem Kemal Kılıçdaroğlu: En büyük arzumuz budur Gündem