Döner, sucuk ve köftede sakatat dönemi sona erdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bugün yürürlüğe giren düzenlemesiyle, döner, sucuk ve köfteye sakatat karıştırılmasına yasak getirildi.

Abone ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlığın 5 Aralık 2012 tarihinde yayınlanan "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği"nin 7. maddesinin ikinci fıkrası, "Et ürünleri karkas etinden veya sakatattan hazırlanır. Ancak dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat katılamaz. Sakatattan hazırlanan et ürünlerine ise karkas eti katılabilir" şeklinde değiştirildi. İHA

İstanbul'da 7 araç kundaklandı Gündem Siirt'te eş zamanlı terör operasyonu Gündem İşte CHP'nin yeni MYK'sı Gündem 'CHP karşı devrimin partisi olmuştur' Gündem