''Nobel Barış Ödülü kaldırılsın''

Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi, o ise "Ödül kaldırılsın. Eğer bana verilirse redderim" dedi. Bu tepki, dünyanın en yoksul devlet başkanı olan Urguay Devlet Başkanı Mujica (Muhika)'dan geldi. Mujica, dünya kan gölüne dönmüşken, barış ödülü verilmesinin bir anlam taşımadığını belirtti.

Abone ol

Dünyanın en yoksul devlet başkanı Jose Mujica küresel sistemin bir parçası olan Nobel Ödülü'nün kaldırılmasını istedi. Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Mujica, ödül kendisine verilirse reddeceğini açıkladı.

Uruguay Devlet Başkanı Mujica, dünyanın savaşlarla kan gölüne dönüştüğünü, bu durumda barış ödülü verilmesinin anlamı olmadığını belirtti.

Mujica, "Ukranya'da, Libya'da Irak'da Suriye ve Filistin'de yaşananların üzerine bir de barış ödülü vermek neyi ifade eder" diyerek tepki gösterdi.

Uruguay Devlet Başkanı "İsrail Filistin halkına soykırım yapıyor" sözlerinin arkasında olduğunu vurguladı. Savaşın en büyük sorumlusunun ABD olduğunun altını çizen Mujica, "Bu durum ABD'nin işine geliyor, bu savaş kinden ve nefretten başka bir şey üretmiyor" diye konuştu.

Dünyanın en yoksul devlet başkanı olan Mujica’nın 2 otomobili ve bir çiftlik evi var. Eski bir gerilla olan Mujica, 12 bin dolarlık maaşının yüzde 90’ını hayır kurumlarına bağışlıyor. Bağışlarını, yoksulların ve küçük girişimcilerin faydalanabileceği kurumlara yapıyor.

ulusalkanal.com.tr

Türkmenlerin çilesi! Dünya Bu terörist öldürüldü mü? Dünya SOCAR'dan o iddialara yanıt Dünya 2 cami ve pazara saldırı! Ölü ve yaralılar var Dünya