Emniyet: Dikkat! Gezi her an gelebilir

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği sempozyumda twitter kullanıcılarının 10 milyona çıktığı açıklandı. Gezi benzeri eylemlere karşı her an hazırlıklı olunmalı uyarısı yapıldı

Abone ol

5'inci Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu'nda konuşan Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nden Dr. Murat Gözübenli, Gezi eylemlerinin her zaman cereyan edebileceğine dikkat çekerek şimdiden önlem alınması uyarısında bulundu.

4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Dr. Fuat Altunbaş, da Gezi eylemlerinin ardından Türkiye'deki twitter kullanıcısının 2 milyondan 10 milyona yükseldiğini belirtti.

Ülke tarihinde eşsiz eylem

Antalya'da dün gerçekleşen 5'inci Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu'nda Gezi eylemlerine ilişkin rapor ve analizlere yer verildi. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nden Dr. Murat Gözübenli de sempozyumda "Gezi Parkı Olayları ve Londra Protestolarının Analizi" konulu bir sunum yaptı. Gezi Parkı olaylarının ülke tarihinde görülen en büyük ve en geniş toplumsal olaylardan biri olduğunu kaydeden Dr. Murat Gözübenli, daha önce hiçbir şekilde bir araya gelmeyen grupların birlikte eylem yaptığını dile getirdi. 2 aylık sürede Bayburt hariç 80 ilde 4 bin 725 eylem yapıldığını aktaran Gözübenli, benzer olaylara karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekti.

Twitter fırladı

Sempozyumun sosyal medyanın kullanılmasıyla ilgili kısmında 4. Sınıf Emniyet Müdürü Dr. Fuat Altunbaş, 'Toplumsal Olaylarda Sosyal Medya Platformları: Gezi Parkı Örneği' konulu bir sunum yaptı. Altuntaş, Gezi Parkı olaylarının ardından Türkiye'deki twitter kullanıcısının 2 milyondan 10 milyona yükseldiğini aktardı. Türkiye'nin sosyal medyayı kullanmada dünyada 7'nci sırada yer aldığını anlatan Dr. Fuat Altunbaş, Türkiye'deki Twitter kullanıcılarının dünyadaki kullanıcıların yüzde 3'ünü oluşturduğunu kaydetti. Emniyet'in sosyal medyada daha etkin olması önerildi.

Aydınlık

İşçi Partisi güçleniyor Gündem O papuç yarın Beyazıt'ta Gündem Sarıgül adaylığını açıkladı Gündem Diyanet'ten yama girişimi Gündem