1 Mayıs koronavirüs gölgesinde kutlandı

Koronavirüs salgını nedeniyle 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda işçiler meydanlarda olamıyor. Sendika temsilcilerine sınırlı sayıda katılımla basın açıklaması yapma izni verildi. Ulusal Kanal Hak-İş ve Türk-İş'in basın açıklamalarını görüntüledi.

Abone ol

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı da olumsuz etkiledi. Bu yıl 1 Mayıs'ta meydanlar boş. Salgın nedeniyle Sendikalar 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü 1 gün önceden temsilî düzeyde kutladı. Hak-İş Konfederasyonu Türkiye genelinde açık alanlarda basın açıklaması yaptı. Katılımcılar, sosyal mesafeye özen gösterdi. Aydın'daki açıklamanın adresi Atatürk Kent Meydanıydı.

Hak-İş Aydın İl Başkanı Koray Güneş, açıklamasında emekçilerin taleplerini sıraladı.

Güneş, salgınla mücadelenin en ön cephesinde savaşan sağlık çalışanlarının sorunlarına da değindi.

Hak-İş'in Gaziantep'teki basın açıklamasının adresi ise Kırkayak Parkı'ydı. Hak-İş Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim TANRIÖVER de emekçilerin taleplerini dile getirdi.

Türk-İş Gaziantep İl temsilciliği ise 1 Mayıs'ı Belediye-İş Toplantı salonunda kutladı. Türk-İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca şube başkanlarıyla bir araya geldi. Sarıca, ekonomik ve sosyal politikaların öncelikli amacının, refahı adaletli dağıtmak olması gerektiğini söyledi. Sarıca, Türk-İş'in emekçiler adına taleplerini dile getirdi.

HABER: EKREM DEMİR - GÜÇLÜ ÇEZİK

ulusal.com.tr

Kiraz ihracatçısı yeni sezondan oldukça umutlu Ekonomi Hazine destekli tarımsal kredi geri ödemelerinin ertelenmesine karar verildi Ekonomi Emek cephesinin 1 Mayıs talepleri Ekonomi ABD ilk çeyrekte yüzde 4,8 küçüldü Ekonomi