İsrail Savunma Bakanı'ndan dikkat çeken sözler

İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasına sert tepki gösteren İsrail'den, Tahran yönetimi için bu kez "Baş düşman" açıklaması geldi. İran'ın, bölgede dengeleri değiştirmek için yakın gelecekte on milyarlarca dolarlık silah satın alacağını öne süren İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon "İran'la çalışmaktansa IŞİD ile çalışmayı tercih ederim" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu tarafından yaptırımların kaldırıldığı İran'la ilgili, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrail Milli Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nün konferansında konuşan Yaalon'un "İran ve IŞİD'in ikisinden biri ile çalışma konusunda tercihte bulunmam istense IŞİD ile çalışmayı seçerim" ifadesini kullandığını belirtti.

İran'ın geçmişte olduğu gibi şimdi de baş düşmanları olduğunu kaydeden İsrail Savunma Bakanı, "Tahran yönetiminin, bölgedeki uzantılarına destek olmak ve yardım etmek için yakın gelecekte on milyarlarca dolarlık silah satın alma anlaşması imzalayacağını" savundu.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve bu gruptaki diğer ülkelerle İsrail arasında ortak noktalar bulunduğunu ifade eden Yaalon, İran, Müslüman Kardeşler ve uluslararası cihat güçlerinin ise ortak düşmanları olduğunu belirtti.

İsrail Savunma Bakanı, günümüzde çıkar ve ilişkilerin, anlaşmalar ve barış konferanslarından daha önemli olduğunu da ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Kabil'deki Rus büyükelçiliği yakınlarında patlama Dünya Bücür’ün hapis günlerinden ilk fotoğraf Dünya Uçak krizinin ardından bir ilk! Dünya Alman Polisi "Hitler"i arıyor Dünya