Libya Yüksek Konsey Başkanı Mişri, Türkiye'yi ziyaret etti

Libya Yüksek Konsey Başkanı Mişri, Türkiye'ye geldi. Mişti, Meclis Başkanı Şentop ile görüştü. İkili basın toplantısında konuşan Şentop, "Libya'daki meşru hükümete saygı gösterilmesi gerektiğini" belirtti, ateşkese vurgu yaptı.

Abone ol

Libya ve Türkiye temsilcileri İstanbul'da bir araya geldi. Sahadaki sorunlar masaya yatırıldı. Görüşme sonrası ateşkese vurgu yapıldı.

Libya Yüksek Konsey Başkanı Halid el-Mişri, ziyaret için İstanbul'daydıTürkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ile Meclis Başkanlığı İstanbul Ofisi'nde buluştu. Zirvenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Mişri, Trablus'a uygulanan abluka ve saldırıların durdurulması için Türkiye'nin büyük rol oynadığını söyledi.

Mişri, Şentop'u en yakın zamanda Libya'da görmek istediğini dile getirdi.

Öte yandan darbeci Hafterin ihlalleri ise sürüyor. Libya ordusuna bağlı Sirte ve Cufra Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah konuştu.

Dırah, saldırının, Sirte'nin batısında Libya ordu birliklerinin kontrolündeki 30 numaralı bölgenin yakınındaki Nahle kavşağında meydana geldiğini açıkladı.

ulusal.com.tr

Rusya, Belarus için polis gücü oluşturdu Dünya Muson yağmurları can aldı: Pakistan'da 102, Afganistan'da 100 kişi öldü Dünya Yeni Zelanda'da katliam yapan caniye ömür boyu hapis cezası Dünya ABD'de protesto gösterilerinde iki kişi hayatını kaybetti Dünya