Utku Çakırözer, 2018 bütçesini değerlendirdi

2018 yılı bütçe görüşmeleri, tasarının tümü üzerinde liderlerin görüşlerini açıklamasının ardından Meclis'te başladı. Genel Kurul'daki görüşmeler 22 Aralık'ta yapılacak oylamayla son bulacak. Hükümet yeni yıl bütçesinin büyüme, yatırım ve kalkınmayı hedeflediğini savunuyor. Muhalefet ise "borçlanma ve faizcilerin bütçesi" eleştirileri getiriyor.

Abone ol

762,8 milyar lira olarak öngörülen 2018 yılı bütçesinin görüşmeleri tasarının tümü üzerindeki liderlerin konuşmasıyla başladı.

12 gün aralıksız olarak sürecek görüşmeler boyunca Meclis'e ziyaretçi alınmayacak.

Parti grupları ve hükümet temsilcisi bütçe tasarısının tümü üzerine birer saat konuştu. Bakanlıklar ve kamu idarelerinin bütçeleri ele alınırken parti grupları ve Hükümet adına yapılacak konuşmalar 80'er dakikayla sınırlı tutulacak. Milletvekilleri ise 5'er dakika söz alabilecek.

Hükümet kanadı, 2018 yılı bütçesinin büyüme, yatırım ve kalkınmayı hedeflediğini savunuyor.

Muhalefet ise hükümet ile aynı görüşte değil. Ana muhalefet partisi yeni yıl bütçesinin borçlanma ve faizcilere yarayacağı görüşünce.

Ulusal Kanal'a konuşan CHP Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Utku Çakırözer, 2018 bütçesini değerlendirdi.

Vergi zamlarına dikkat çeken MHP de “Mali disiplin için harcamalar kısılmalı” uyarısında bulundu.

Bütçe görüşmeleri 22 Aralık’ta Genel Kurul’da yapılacak oylama ile sona erecek.

ulusal.com.tr

Sencer İmer: İki ülke stratejik müttefik olmalı Gündem İslam İşbirliği Teşkilatı yarın toplanacak Gündem Jandarmanın yeni gözü 'takbul' Gündem KPSS sorularını sızdıran 6 sanığa hapis cezası Gündem