TSK'dan IŞİD'e ağır darbe!

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nda gün içerisinde yaşanan çatışmalar neticesinde 32 IŞİD mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini, son 24 saat içinde toplam 69 IŞİD terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Abone ol

Fırat Kalkanı Harekatı 138'nci gününü geride bıraktı.

Topçu birlikleri teröristlere ait barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlardan oluşan 292 IŞİD hedefini ateş altına aldı. Atışlarda hedefler kullanılamaz hale getirildi.

Türk savaş uçakları da Bab, Bzagah, Suflaniyah ve Kabr Al Mukri bölgelerine hava harekâtları düzenledi. 18 silah mevzii haline getirilmiş bina, 5 kontrol noktası, 3 silahlı araç, 2 karargah binası, 7 barınma amaçlı kullanılan bina, 2 top ve 1 tank imha edildi. Operasyonlarda 24 saat içinde toplam 69 IŞİD'li terörist de öldürüldü.

Patlayıcı madde tespit ve imha timleri de 23 EYP'yi etkisiz hale getirdi. Böylece harekatın başından buyana çoğu tuzaklanmış 2 bin 817 EYP ile 43 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiş oldu.

Bu arada terör örgütü IŞİD'in siviller vuruluyor yalanı Genelkurmay Başkanlığı tarafından yalanlandı.

TSK'nın harekâtın ilk gününden itibaren meydana gelen gelişmelerin kamuoyuyla sürekli paylaşıldığının altı çizilen açıklamada, sivil kayıpların yaşanmaması için alınan tedbirler hakkında bilgi verildi.

TSK açıklamasında "Sivil kayıpların önlenmesi için hedef tespiti ve analizinin detaylı şekilde yapıldığı, teröristlere ait hedeflerin sivillere olan mesafelerinin kontrol edildiği, yeterli emniyet mesafesi bulunmayan hedeflerin vurulmadığı, terör örgütünün sivilleri sürekli canlı kalkan olarak kullandığı" kaydedildi.

TSK, hava harekâtlarında sivil kayıpların önlenmesi için akıllı güdümlü mühimmat kullanıyor. Böylece hedef yakınında bulunan diğer yapılara zarar verilmiyor.

ulusalkanal.com.tr

'Sivillerin zarar gördüğü iddiaları gerçeği değil' Gündem Reina'daki Noel Baba konuştu! Gündem Şırnak'ta gerçekleştirilen operasyonda 2 asker şehit oldu Gündem TSK'dan Fırat Kalkanı Harekatı açıklaması Gündem