Umreden dönenler Ankara ve Konya’da karantinaya alındı

Umreden dönen vatandaş koronavirüs tedbirleri kapsamında Ankara ve Konya’da karantinaya alındı. Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına yerleştirilen vatandaşların 14 gün karantina süreci geçireceği belirtildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da 27 Şubat tarihinden itibaren umre çıkışlarının durdurulduğu bildirildi.

Abone ol

Umreden dönenler Ankara ve Konya’da karantinaya alındı.

Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler arttırılıyor. Gelinen son noktaya ilişkin 14 Mart’ta açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, umreden dönen bir vatandaşa yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Ardından da umreden dönen kafileyi taşıyan uçak Ankara’ya indi, sağlık ekipleri koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşları sağlık taramasından geçirdi. Gelen yolcular boşaltılan kredi yurtlar kurumuna yerleştirildi.

Konuya ilişkin açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi. Bakan, umreden dönenlerin Ankara’da ve Konya’da karantinaya alındığını açıkladı.

Bakan, yurtlara yerleştirilen vatandaşların 14 karantina süresi geçireceklerini ifade etti. Kasapoğlu, üniversitelerin üç haftalık tatil sürecini de hatırlattı.

Öte yandan umre seyahatlerine ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan bir açıklama geldi. Diyanet, 27 Şubat tarihinden itibaren Türkiye’den umre çıkışlarının durdurulduğu açıkladı. Karantinada bulunan yolculardan şüpheli bulunanların da testlerinin yapıldığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bir açıklama yaptı. Koca, daha önce umreden dönenlerin de sağlık taramasından geçtiğini, testlerinin yapıldığını ifade etti.

ulusal.com.tr

Evlatlarına 'teslim olun' çağrısı yaptılar Gündem Türk Deniz Kuvvetleri Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı Antarktika'da Gündem İbuprofen koronavirüse iyi geliyor mu? Fransa Sağlık Bakanı uyardı! Gündem Ankara Valisi Vasip Şahin'den umreden dönen vatandaşlarla ilgili açıklama Gündem