Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gelecekte bunun acısını mutlaka çekecekler

Trump'ın ardından Erdoğan BM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği BM 73. Genel Kurulu görüşmeleri başladı. Erdoğan, Genel Kurula hitap etti.

Abone ol

Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu'nda liderlere hitap etti. Türkiye'nin duruşunu ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Soçi'nin önemine de vurgu yaptı.

Erdoğan kürsüye Amerikan Başkanı Donald Trump’ın ardından çıktı. Fırat'ın doğusuna işaret ederken buradaki teröristlere de değindi. Amerika'nın PKK/PYD'ye desteğini liderlerin karşısında bir kez daha eleştirdi.

'Çıkarları uğruna teröristleri on binlerce tır silahla donatanlar, gelecekte bunun acısını mutlaka çekeceklerdir.'

26 dakikalık konuşmasında Erdoğan, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in Amerika'nın koruması altında dünyaya terör ihraç ettiğini söyledi.

Kürsüden indi. Genel Kurul'un bekleme salonunda Trump ile karşılaştı. Bir görüşme olmadı ikili sadece el sıkıştı.

Cumhurbaşkanı daha sonra peş peşe temaslarda bulundu. Önce Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras... Ardından İngiltere Başbakanı Theresa May... Ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü... Görüşmeler basına kapalı yapıldı.

Kürsüdeki mesajların benzerini Reuters ajansına da verdi. Erdoğan, Türkiye'nin Amerika'nın İran'a karşı yaptırımlarına katılmayacağını açıkladı.

Suriye'deki son durum da röportajda gündeme geldi...

Erdoğan'ın ifadelerinde "Rusya-İran-Türkiye birlikteliği" öne çıktı. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ı hedef alsa da "ufukta huzur belirtdi" ifadelerini kullandı.

Ekonomideki sıkıntılar ve rahip Andrew Brunson krizinin buna etkilerine de değindi Erdoğan...

Ve Merkez Bankası'nın bağımsızlığı tartışması... Faizleri işaret etti Cumhurbaşkanı... "Yüksek faiz, yüksek enflasyonu getirir." uyarısı yaptı.

ulusal.com.tr

Trump BM'de konuşurken Erdoğan salonu terk etti iddiası Gündem FETÖ'nün sahte kimlikçisinin 'dolmuş' taktiği Gündem Vatan Partisi'nden TOFAŞ önünde basın açıklaması Gündem İşte Münbiç'i yöneten PKK ekibi Gündem