Erdoğan’dan F tipi örgütün cinayetleri hakkında dikkat çeken açıklama

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Necip Hablemitoğlu, Hrant Dink ve Haydar Meriç cinayetlerinde F tipi örgütün parmağı olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bunlar sıradan olaylar değil" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, F tipi örgütün cinayetlerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Türkmenistan, Gürcistan ve Pakistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı, Necip Hablemitoğlu ve Hrant Dink cinayetlerin arkasında F tipi örgüt olduğuna işaret etti.

Erdoğan, "2000 ile 2013 arasındaki 164 faili meçhul ile ilgili yeni bir ekip kurulduğu söyleniyor; Hanefi Avcı verdiği bir röportajda 'Muhakkak Necip Hablemitoğlu ve Haydar Meriç cinayetlerinin araştırılması gerektiğini' söylüyor, paralel yapı iddiaları bulunuyor. Hrant Dink iddianamesinde de paralel yapı iddiaları var. Hablemitoğlu meselesi adeta kapalı kapılar ardında kalmış bir olay. Temenni ederiz ki bu açığa çıkabilsin. Bununla ilgili bir çalışma yapılmasında çok büyük bir fayda var" dedi.

"Bunlar sıradan olaylar değil" diyen Erdoğan, F tipi örgüte yönelik çalışmaları yakından takip ettiğini belirtti. Erdoğan, son operasyonlarda gözaltına alınacak kişilerin çoğunun yurt dışına kaçmasını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı, "Bunların içerisinde o hareketin en tepe noktasında olan kişiler var, bu da manidar" ifadelerini kullandı.

"Emniyet bunlardan temizlenmiş midir" soruna da "hayır temizlenmiştir diyemem" dedi.

Erdoğan, "Bu temizlik kolay bir iş de değil. Yıllar yılı bunlar oralara sızdılar, ciddi manada örgütlendiler. Bu yaşananlar da bu örgütlenmenin neticesidir. Fakat dünyanın neresine giderlerse gitsinler, bunun bedelini er veya geç ödeyecekler." ifadelerini kullandı.

Bakanlar, Davutoğlu'nu dinlemiyor! Gündem CHP’den yeni anayasa çağrısı: Bu konuda çok açığız Gündem Yaşar Büyükanıt "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi Gündem Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bizim de sabrımızın sınırı var Gündem