Avrupa 29 Ekim’de ayağa kalkıyor

Andımızın okullardan kaldırılması ile Türkiye’nin dört bir yanında protestolara sahne olacak olan 29 Ekim için Avrupa’da da hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. “29 Ekim’de milyonlarla Andımızı okuyacağız“ sloganıyla örgütlenen eylemler için Atatürkçü Düşünce Derneği veTürkiye Gençlik Birliği Avrupa çapında çağrı yaptı.

Abone ol

Dilara Pektaş / Almanya

Almanya başta olmak üzere, İsviçre, Belçika, Hollanda, Fransa, Avusturya ve İngiltere’de eylem ve etkinlikler düzenleneceği öğrenilirken, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği Başkanı Bülent Demiral, hazırlıkların çok yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtirken, çok sayıda Türk kuruluşunun da Cumhuriyet’in 90’ıncı yılında yapılacak olan bu etkinliklere katılacaklarını söyledi.

Önceki senelere göre çok daha yaygın bir şekilde Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri düzenlediklerinin altını çizen Demiral, “Cumhuriyetimizin ayaklar altına alınmasına karşı bu yıl etkinliklerimiz çok daha yaygın. Katılımın da çok yoğun olmasını bekliyoruz. Bizler buradan elimizden geldiğince ülkemizdeki mücadeleye destek olmaya çalışıyoruz. Cumhuriyet Bayramımızı Atatürk’e ve kurduğu Cumhuriyete layik bir şekilde kutlamak istiyoruz. Tüm yurttaşlarımızı Avrupa çapında düzenleyeceğimiz etkinliklere katılmaya çağırıyoruz“ dedi.

Avrupa`da İl İl Cumhuriyet kutlamaları

Almanya’da etkinlikler Berlin, Stuttgart, Frankfurt, Köln, Hamburg, Duisburg, Bielefeld, Münih, Nürnberg, Hannover, Dortmund şehirlerinde yapılacak.

Berlin’de yapılacak yürüyüş 26 Ekim saat 13’te Anhalter Bahnhof’ta başlayacak.

Yürüyüş`te Sol Parti E. Prof. Dr. Hakkı Keskin, CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Ulusal Kanal Avrupa Temsilcisi Adnan Türkkan birer konuşma yapacak.

Köln’de ise 26 Ekim saat 14’te üniversitede bir etkinlik yapılacak.

Aynı gün Hollanda’nın Amsterdam ve Avusturya’nın Viyana şehirlerinde de etkinlikler olacak.

29 Ekim günü Rotterdam’da, İngiltere’nin başkenti Londra’da ve

Frankfurt’ta etkinlikler olacak. Frankfurt’ta Alte Oper’den başlayan meşaleli yürüyüş gerçekleştirilecek.

Duisburg şehrinde 1 Kasım 17’de Eventhalle Rheinhausen’da Cumhuriyet kutlaması yapılırken Stuttgart’ta 2 Kasım saat 19’da Schwabenhalle’de Cumhuriyet’in 90’ıncı yılı için buluşulacak.

Fransa’nın Villefranche şehrinde 2 Kasım’da saat 18’de Uğur Mumcu’nun ağabeyi İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ceyhan Mumcu katılacağı bir etkinlik düzenlenecek.

Bielefeld’de de 3 Kasım saat 15’te Cecilien Gymnasium’da etkinlik gerçekleştirilecek.

3 Kasım’da Brüksel’de Cumhuriyet kutlamaları yapılacak.

İsviçre’nin Bern ve Basel şehirlerinde de 3 Kasım’da yine Ceyhan Mumcu’nun katılacağı etkinlikler gerçekleştirilecek.

ulusalkanal.com.tr

Bin 400 liralık ne içtin Bağış? Gündem Anadolu Üniversitesi'nde neler oluyor! Gündem 'Bu noktaya Genelkurmayın sessizliği sayesinde gelinmiştir' Gündem 29 Ekim Özgürlüktür! Gündem