İslamabad, kopan Suudi Arabistan-İran ilişkilerine arabuluculuk için devrede

Pakistan, kopan Suudi Arabistan-İran ilişkilerini yeniden kurulması için kolları sıvadı. Pakistan başbakanı Navaz Şerif Riyad ziyaretinden sonra Tahran’a gitti. Şerif, İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan ve İran Cumhurbaşkanı İkinci Yardımcısı İbrahim Cihangiri ile bir araya geldi.

Abone ol

Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı Navaz Şerif ve Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif, bir günlük Suudi Arabistan ziyaretlerinin ardından rotayı İran’ın başkenti Tahran’a çevirdi.

Tahran’da ilk görüşmelerini İran savunma bakanı Hüseyin Dehkan ile gerçekleştiren ikili bu görüşmenin ardından İran Cumhurbaşkanı ikinci yardımcısı İbrahim Cihangiri ile bir araya geldi.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ile de biraraya gelen Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif, terörle mücadele ve güvenlik konularında İran ile ortak adımlar atacaklarını ifade etti.

Pakistan yönetimi ziyaret öncesi, İran ile Suudi Arabistan arasındaki gerilimi gidermek için kararlı olduğuklarını ve bu bağlamda elinden geleni yapacaklarını açıklamıştı.

Haber/Kamera: Yakup Aslanulusalkanal.com.tr

"Bölme senaryoları Amerika ve İsrail planıdır! Bu planı bozguna uğratacağız" Dünya PKK'ya desteği açık açık söyledi Dünya İsrail Savunma Bakanı'ndan dikkat çeken sözler Dünya Kabil'deki Rus büyükelçiliği yakınlarında patlama Dünya