Diyarbakır'da çatışma 8 saat sürdü! IŞİD'lilerin evinden ilk görüntüler

Diyarbakır'da terör örgütü IŞİD'in hücre evlerine düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu, 5 polisin yaralandığı ve 7 teröristin ölü 12'sinin de sağ ele geçirildiği operasyon yaklaşık 8 saat sürdü. Çatışmanın detayları da operasyon tamamlandıktan sonra ortaya çıkmaya başladı.

Abone ol

Huzurevler Mahallesi'ndeki 53'üncü Sokak'taki hücre evine polislerin girişi sırasında teröristler tuzakladıkları bombayı patlattı, ardından polisle çatışmaya girdi. Bu sırada 47'nci sokak üzerindeki ikinci hücre evinden de polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bölgedeki çatışma 2 sokak üzerinde yoğunlaştı.

Operasyon ardından evlerde çıkan yangınlar itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Öldürülen IŞİD teröristlerinin cesetleri de savcıların incelemesinden sonra otopsi yapılmak üzere Adli Tıp kurumu'na götürüldü. Gözaltına alınan 12 IŞİD'linin sorguları devam ederken, öldürülenlerin de kimliklerinin tespit edilmesi için çalışmalar sürüyor.

FOTO-GALERİYİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ Olay yeri inceleme ekiplerinin detaylı çalışma yaptığı evlerde çok sayıda bomba, otomatik silahlar, bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Yetkililer, kentte terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonların sürdüğünü belirtti. (DHA)

Kenan Sofuoğlu sevenleriyle buluşuyor Yurt İstanbul'da kuyumcu soygunu girişimi Yurt Valilikten Diyarbakır'daki operasyonla ilgili açıklama Yurt Kivide erken hasat uyarısı Yurt