Atanacak emniyet müdürlerinden ByLock çıktı

Emniyet Müdürleri atamasında FETÖ krizi çıktı. Yeni atanacak 40 müdürden 16’sının, FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ortaya çıktı. Şoke eden gelişme üzerine söz konusu emniyet müdürleri tekrar incelemeye alındı.

Abone ol

Devlet kurumlarında yuvalanan FETÖ üyelerine yönelik soruşturmalar sürerken, boşalan kadrolara atamalar da devam ediyor.

Emniyet atamaların yapılacağı kritik kurumlardan biri. Ancak aylardır bekleyen emniyet müdürleri kararnamesi yine kesinleştirilemedi. Nedeni ise kripto FETÖ'cüler.

Aydınlık gazetesinin haberine göre sürpriz bir kararla görevden alınan Efkan Ala'nın yerine getirilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisinden önce hazırlanan kararnameyi incelemeye aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşülerek yapılan çalışmalar da 40 ile atanacak emniyet müdürleri belirlendi. Ancak yapılan son incelemede 16 ismin, FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edildi. Bunun üzerine emniyet müdürleri kararnamesi askıya alındı.

Teşkilatta tarikat savaşları yaşandığına dikkat çeken, emniyette üst düzeyde görev yapmış emekli bir yetkili “FETÖ’den boşalan yerleri doldurmak için tarikatlar birbiriyle yarışıyor. Bu yarışa AKP’deki üst düzey yöneticiler de girmiş durumda." değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı kaynaklarına göre yaz aylarında olması gereken atamalar yakın zamanda yapılabilir.

ulusalkanal.com.tr

Cumhurbaşkanlığı'ndan çalınan silahlarla ilgili açıklama Gündem Yenibosna'daki terör saldırısında yaralananların isimleri belli oldu Gündem Kumpas 7 yıl sonra çözüldü Gündem Tezcan: Bütün partilerdeki FETÖ'cüleri bulalım Gündem