Ankara'da devir teslim törenleri

7 Haziran seçimlerinde yeniden aday olabilmek için başvuru yapan 3 bakanlıkta devir teslim törenleri vardı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ görevini Müsteşarı Kenan İpek'e, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Müsteşarı Sebahattin Öztürk'e bıraktı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Lütfi Elvan'ın yerine de Müsteşarı Feridun Bilgin atandı

Abone ol

Ankara'da haftasonunun ilk günü hareketli geçti. 7 Haziran seçimlerinde adaylık için görevinden istifa eden 3 Bakan görevlerini devretti.

İlk devir teslim töreninin adresi Adalet Bakanlığı'ydı. Bakan Bekir Bozdağ görevini Müsteşarı Kenan İpek'e bıraktı. Adalet Bakanı olarak son konuşmasını yapan Bozdağ, hukuk devleti güçlendirmek için öenmli adımlar attıklarını söyledi.

Bir sonraki tören ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndaydı. Yaklaşık 2 yıldır görevde olan Lütfi Elvan'ın yerine Müsteşarı Feridun Bilgin geldi. Bakanlıktan gerçekleşen tören sonrasında yeni Bakan Bilgin, Lütfü Elvan'ı kapıya kadar geçirdi.

Üçüncü ve sonuncu devir teslim töreni İçişleri Bakanlığı'nda yapıldı. Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından İç İşleri Bakanlığı'na atanan Efkan Ala'nın yerine de müsteşarı Sebahattin Öztürk atandı. Makamını Öztürk'e bırakan Ala, "Gözüm arakda kalmayacak" dedi.

ulusalkanal.com.tr

ABD'de de Vatan Partisi korkusu! Gündem Başbakanlığa dava açan yurttaşın hukuk zaferi! Gündem Berkin'siz ilk yıl! Gündem Ege’de 13 dakika Yunan tacizi Gündem