MEB'den TÜRGEV açılımı!

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı iki kritik değişiklikle cemaatlerin okullara yerleşmesinin önünü açtı. Yeni yönetmelikle TÜRGEV ve cemaatlerin okullarda eğitim vermesinin önü açıldı. Ortaöğretim okullarına mescit açma zorunluluğu getirildi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl değiştirdiği ortaöğretim kurumları yönetmeliğini 1 yıl sonra yine değiştirdi. Yeni düzenlemeyle cemaatlerin okullara yerleşmesinin önü açıldı.

Yönetmelik değişikliği ile cemaatler ve vakıfların okullarda eğitim vermesinin önü açıldı. Düzenlemeyle Anadolu imam hatip liselerinde eğitimlerle ilgili çeşitli kurumlardan destek alınmasına olanak sağlanıyor.

Bu kapsamda bakanlığa bağlı devlet okullarında Ensar Vakfı, Furkan Vakfı, Hizmet Vakfı, Hayrat Vakfı, Önder ve TÜRGEV gibi kurumlar ders verebilecek ve hatta yardımcı ders kitabı dağıtabilecekler.

En dikkat çeken değişikliklerden biri de okullarda mescit açma zorunluluğu oldu. Önceki yönetmelikte, "Talep olması halinde ibadet ihtiyaçlarını karşılayacak uygun mekân ayrılabilir" deniliyordu.

'Talep olması' ve 'ayrılabilir' ibarelerinin çıkarıldığı söz konusu madde "Okulda, ibadet ihtiyacı için doğal aydınlatmalı uygun mekân ayrılır" biçiminde değiştirildi. Böylece ortaöğretimlerde ibadethane zorunlu hale getirildi.

ulusalkanal.com.tr

İstanbullular dikkat! Yarın 13:00'e kadar ücretsiz Gündem ABD’nin 3 yıllık saldırı planı Gündem Uçaklarda yeni yasak! Gündem Dinlemelerin bilançosu çıkarıldı Gündem